A Coca Cola ezért nem hirdet többet a közösségi média felületein

A Coca Cola ezért nem hirdet többet a közösségi média felületein
Sokan a nagy Facebook bojkott néven jegyzik azt a napjainkban zajló eseményt, melynek következtében a több világhírű nemzetközi márkával karöltve a Coca Cola is leállított több közösségi média platformon is a hirdetéseit. Nézzük, min van az egész mögött.

Drasztikus lépésre szánta el magát a világ egyik legnagyobb, és legismertebb nemzetközi cége, a Coca Cola: legalább 30 napig egyetlen közösségi média felületen sem fog hirdetni - írja az ich.hu. De nem az üdítőket forgalmazó cég az egyetlen, aki erre a döntésre jutott, Unilever, Ben & Jerry, The North Face, Levi’s, Patagonia, Dockers, csak néhány a sok-sok név közül, akik leállították a hirdetéseiket a közösségi média platformokon világszerte, elég nagy bevételkiesést okozva ezzel Zuckerbergéknek. De mi a mögöttes ok?

A Facebook bojkottnak nevezett akciót az Egyesült Államok legismertebb, antiszemitizmus és rasszizmus ellen küzdő szervezete, az Anti-Defamation League (ADL) hirdette, mert szerintük a cég nem lép fel elég határozottan Donald Trump gyűlöletkeltő bejegyzései, valamint az álinformációk terjedése ellen. Bár Zuckerberg változásokat jelentett be, egészen pontosan azt, hogy megjelölik a problémás posztokat, de ha hírértékük van, nem törlik őket, a legnagyobbak is csatlakoztak a kezdetleg főleg kiscégekből álló akcióhoz.

„A rasszizmusnak nincs helye a világban, és nincs helye a közösségi médiában sem. A Coca-Cola Company legalább 30 napra leállítja a fizetett hirdetéseit az összes közösségi platformon, a szünet alatt pedig átnézzük az irányelveinket, hogy lássuk, szükség van-e változtatásokra. Emellett pedig nagyobb fokú átláthatóságot és elszámoltathatóságot várunk a partnereinktől.” jelentette be James Quincey, a cég elnök-vezérigazgatója. Mi lesz ennek a következménye? Olvass tovább itt!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!