A Coca-Cola Zéró Cukor kipróbálására ösztönöz a Coca-Cola új, globális kampánya

A Coca-Cola Zéró Cukor kipróbálására ösztönöz a Coca-Cola új, globális kampánya
A The Coca-Cola Company különleges globális kampányt indít, amellyel a Coca-Cola Zéró Cukor kipróbálására ösztönzi a fogyasztókat. A márka 2021-es receptúra módosításának sikerére építve a vállalat 2023-ban megújítja „Az eddigi legjobb Coca-Cola?” platformot, és új kezdeményezést is indít „Kortyolj bele!” néven.

A digitális fókuszú kampányt világszerte idén februárban és márciusban indítja el a vállalat azzal a céllal, hogy felgyorsítsa mind a Coca-Cola Zéró Cukor, mind a 2022 júniusában bevezetett, koffeinmentes Coca-Cola Zéró Cukor Zéró Koffein növekedését. Az üdítőital-gyártó azokat is szeretné megszólítani, akik azért nem próbálták még ki eddig a cukormentes Coca-Cola termékeket, mert nem szerettek volna kompromisszumot kötni az íz terén.

„A kampányban a Coca-Cola Zéró Cukor kiváló ízét emeljük ki. A 2023-ban megújult »Az eddigi legjobb Coca-Cola?« platform központi gondolata, hogy a Coca-Cola Zéró Cukor ellenállhatatlanul finom, azaz túl jó ahhoz, hogy őrizetlenül hagyjuk. A kampány humoros, elsősorban közösségimédia-felületeken futó elemei a bevonódást és a megosztásokat ösztönzik” – mondta el Vida Annamária, a márka magyarországi brand menedzsere.

„Mindannyian átéltük már, amikor kinyitjuk a hűtőszekrényt, hogy élvezzük kedvenc italunkat, és rájövünk, hogy valaki már megelőzött minket. Mostani kampányunk azt a helyzetet állítja a digitális és közösségi tartalmak középpontjába, hogy valaki elvette az ellenállhatatlanul finom Coca-Cola Zéró Cukor italunkat. A kampányban tartalomkészítőkkel és influencerekkel működünk együtt, ezen kívül out-of-home eszközöket is használunk, valamint innovatív kóstoltatásokban és kreatív élményekben is részük lesz fogyasztóinknak. A kampányelemek mindegyike a #kortyoljbele« hashtag köré épül” – mondta el Vida Annamária.

A kampányt a WPP OpenX ügynöksége tervezte, a jellegzetes vizuális- és designelemek Jack Teagle brit illusztrátor alkotásai.

Vida Annamária hozzátette: „Új kampányunk újabb példa a Coca-Cola részéről arra, hogy globális marketingaktivációkon keresztül keltsük életre »Nyiss a csodára!« filozófiánkat. Úgy gondoljuk, azzal, hogy ösztönözzük az élmények megosztását, a Coca-Cola Zéró Cukor rajongóiból egy globális közösséget kovácsolunk, amely szórakoztató, könnyed, de mégis hiteles módon tudja bemutatni másoknak is az ital nagyszerű ízét.”

A Coca-Cola Zéró Cukor a vállalat növekedésének továbbra is fontos motorja. A márka 2016-ban megújult receptúrája, valamint a 2022-ben bevezetett cukor- és koffeinmentes termék bevezetése óta az eladások jelentősen nőttek.

Az alacsony cukortartalmú és cukormentes italok eladásainak növelése érdekében a Coca-Cola jelentős beruházásokat hajtott végre: így például kisebb kiszereléseket is kínál, és növelte az alacsony cukortartalmú, illetve cukormentes termékek marketingköltéseit is. 2022 februárjában világszerte bemutatták a Coke Creations programot, amely limitált példányszámú új ízeket, dizájnokat, együttműködéseket és élményeket kínál, mélyebb élményt nyújtva a fiatal generáció számára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!