6 másodperces videó őrület

6 másodperces videó őrület
Félévvel megkésve, de az Androidosok is hozzájuthatnak a Twitter mikrovideó applikációjához. A Vine felhasználói száma már most 13 millió.

A Twitter beágyazható videómegoldása a Vine leterítette a mobilosokat. Az eddig csak iOS verzióban kiadott applikációt mostantól az Androidosok is használatba vehetik. Az alkalmazás átütő sikere, talán még a Twittert is meglepte, s tény hogy az eddig mintegy 13 millió felhasználóját kár meg is duplázhatja a Vine azzal, hogy Androidon is megjelent.

A Vine új verziója természetesen többet tud, mint a korábbi, így szokatlan módon az Androidosok előbb jutnak az extra funkciókhoz, mint iPhone-os társaik. Az Androidon futó új funkciók közül a legfontosabb a Zoom opció, ami eddig hiányzott a programból, s a fejlesztők azt ígérik, hogy hamarosan az iOS verzióba is beépítik.


A mikroblog rendszer mikrovideós alkalmazása egyébként a marketingeseket is megmozgatta már világszerte. A 6 másodperc hosszúságú / rövidségű videók őrületét januárban indította el a Twitter egy blogbejegyzéssel. Azóta milliók ontják magukból az új videó megosztás jobb-rosszabb darabjait. Egyes szakértők szerint kiválóan alkalmas rövid és célzott marketing üzenetek célbajuttatására is, a YouTube példáján inkább az látszik, hogy inkább használjuk majd vicces videó küldözgetésre, mint munkára.

Az Androidos alkalmazás már elérhető a Google Play Store-ban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!