2020-ban harmadik alkalommal hirdették meg a Szentkirályi Tehetségprogramot

2020-ban harmadik alkalommal hirdették meg a Szentkirályi Tehetségprogramot
A nyertesek kiválasztásában világklasszis magyar sportolók is részt vesznek, így az ifjú tehetségeket az anyagi hozzájárulás mellett a különböző sportágakat képviselő mentorok is segítik.

A 2016-os Tehetségprogramban négy sportág fiatal kiválóságai nyerték el a Szentkirályi elismerését. Gazsó Alida Dóra kajakozó ifjúsági világbajnoki és országos bajnoki címet is szerzett az elmúlt években. „2019-ben egy lépéssel közelebb kerültem a nagy álmomhoz is, hiszen a női kajaknégyessel világbajnoki aranyérmet szerzetünk, amely olimpiai kvalifikációt is jelentett a csapat számára.” A Tehetségprogramban elnyert támogatásból egy hajót vásárolt, amely két éven át szolgálta felkészülését.

Pusztai Liza vívó az elmúlt öt évben számos hazai és világversenyen ért el dobogós helyezést, és amellett, hogy a tavalyi évet a felnőtt világranglista 11. helyezettjeként zárta, már kétszer elnyerte Az év magyar női vívója címet is. „Nagyon izgalmas kaland volt ilyen fiatalon bekerülni a programba, alig hittem el, amikor kiderült, hogy én vagyok az egyik nyertes! A hozzájárulásból egy Costa Rica-i versenyen vehettem részt, ahonnan az erős nemzetközi mezőny ellenére egy ezüstéremmel térhettem haza” – tette hozzá az ifjú vívó.

Vadovics Viktor vízilabdázó a programot követően Miskolcra szerződött, ahol a magyar bajnokságban és a nemzetközi Eurokupán is kipróbálhatta magát. A sportoló új csapatával, a Vasassal a legutóbbi Magyar Kupán harmadik helyezést ért el, 2018-ban pedig a felnőtt válogatott keretébe is beválogatták. Viktorral nem csak a sport területén történtek jelentős dolgok 2016 óta: „A sportsikereim mellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy megszületett gyönyörű kislányom.”

Mészáros Krisztofer 2016 óta tizenegyszeres felnőtt magyar bajnok lett, számos hazai és nemzetközi versenyen ért el dobogós helyezést. Krisztofer az akkor vásárolt eszközöket azóta is használja, és élénken él benne az öt évvel ezelőtti kaland: „Nagyon jó szívvel emlékszem vissza a Tehetségprogramra, különösen annak örültem, hogy Berki Krisztián tornász volt a mentorom.”

A 2018-ban meghirdetett Szentkirályi Tehetségprogram során három fiatal részesült díjazásban. Németh Nándor úszó több hazai versenyen állhatott dobogóra, tavaly a 100 méteres gyorsúszásban pedig az országos csúcsot is beállította a magyar bajnokságon.

Benyó Máté vitorlázó a páros és egyéni dobogós helyezései mellett 2020-ban a felnőtt ranglista harmadik helyezettje lett a 420-as osztályban. A Tehetségprogram hatalmas lehetőség volt számára, amelynek köszönhetően számos edzőtáborba és versenyre - többek között egy ciprusi világbajnokságra – is elutazhatott.

Varga Ádám kajakos sem unatkozott az elmúlt három évben: „A hazai eredmények mellett 2020-ban a kajak-kenu világkupán egy bronzérmet, 2019-ben az U23-as világbajnokságon pedig két harmadik helyet is szereztem.” Nagy örömmel gondol vissza a programra, az ezzel járó anyagi támogatásból pedig a sportoláshoz nélkülözhetetlen eszközöket vásárolt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!