100%-ban megújuló energiával működteti gyárait és irodáit a 3M

100%-ban megújuló energiával működteti gyárait és irodáit a 3M
Stratégiája alapján 2025-re a teljes, világszerte felhasznált energiamennyiségének legalább 50 százalékát megújuló energiából szeretné fedezni.

Globális céljai elérésének érdekében kulcsfontosságú szerepet játszott, hogy 2021-től a lengyelországi termelési tevékenységeket teljes mértékben megújuló energiaforrás látja el. "A fenntartható fejlődés és a helyi közösségek gondozása egyaránt kiemelt fontosságú számunkra" - nyilatkozta Anthony Crawford, a 3M kelet-európai régiójának gyártási igazgatója. "A tiszta energia vásárlása a fenntartható fejlődési stratégiánk másik eleme, amelynek köszönhetően támogatjuk a zöld források fejlesztését is" - tette hozzá.

A lengyelországi Wrocławban található a 3M egyik legnagyobb termelőközpontja, valamint a 3M Global Service Center, további üzemei Rabka és Janinów településeken, a 3M Poland központi irodái pedig Kajetanyban, Varsó közelében. Összesen több, mint 12 ezer féle 3M terméket állítanak elő az autóipar, az orvosi, az élelmiszeripar, az elektromos, a fogyasztói és a légi közlekedési ágazat számára egyaránt. 2021-től azonban mindezt 100%-ban zöld energia felhasználásával is képesek már előállítani. Ez az energia az országban található szél- és naperőművekből származik. A 3M lengyelországi gyáraihoz és irodáihoz szállított zöld energia mennyisége hozzávetőlegesen 60 gigawattóra, a 100%-os zöld villamos energia vásárlása melletti elköteleződés pedig így több, mint 47 ezer tonnával csökkentheti a szénforrásokból előállított energia mennyiségét. A vállalat célja továbbá, hogy ezt a számot a következő 10 évben megközelítőleg 700 ezer fölé emelje.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!