Újra megnyitja kapuit az Art and Antique Budapest

Újra megnyitja kapuit az Art and Antique Budapest
Hatodik alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb klasszikus és kortárs képzőművészeti vására az Art and Antique Budapest. Február 29. és március 3. között a Bálnában rekordszámú galéria képviselteti magát. A kiállítók standján festményeket, szobrokat, ékszereket, különleges szőnyegeket, bútorokat, antik könyveket tekinthetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A vásáron résztvevő 40 galéria a hazai műkereskedelem krémjét alkotja. A bemutatott műtárgyak spektruma igen széles: a több száz millió forintos festményektől a megfizethető darabokig terjed, ám a minőség alapvető feltétel.

„Az Art and Antikot minden évben hatalmas érdeklődés övezi. Ez az egyetlen monstre kortárs és klasszikus művészeti esemény Magyarországon, ahol a legnagyobb gyűjtők és az érdeklődő laikusok is megtalálják számításukat” - mondta el Tausz Ádám szervező. „Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre betekintést nyújtunk a műkereskedelem izgalmas és kicsit titokzatos világába egy látványos rendezvény keretein belül. Idén igazi összművészeti ünnepre készülünk - több ezer magas kvalitású festmény, szobor, ékszer, antik könyv, sőt szőnyegek és egyéb műtárgyak is szerepelnek a kínálatban” - tette hozzá Tausz Ádám.

Az Art and Antique immáron hagyománynak számít a magyar kulturális életben, hiszen hatodik alkalommal rendezik meg a seregszemlét, amely Antik Enteriőr néven 1994-ben vált ismertté. 2024-ben a Bálnában közel ötezer négyzetméteren rendezik meg a vásárt, amely különleges találkozási lehetőséget biztosít a galériáknak, aukciósházaknak és a művészetek rajongóinak egyaránt. A rendezvényen minden évben bemutatnak igazi művészeti szenzációkat a festészet legnagyobbjaitól, ám azok sem csalódnak, akik egy-egy megfizethető árú műtárggyal szeretnének hazatérni, vagy tartalmas kulturális barangolásra vágynak.

Az Art and Antique az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szervez jótékonysági árverést on­line formában az Axioart felületén. Az idei kedvezményezett az Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány lesz.

Az Art and Antique vásáron résztvevő galériák 2024-ben:

Ancora galéria, Artcore Antik & Design, Art Work, BÁV ART Aukciósház és Galéria, Bernabo Art Furniture, Budapest Poster Galéria, Deák Erika Galéria, Einspach Fine Art & Photography, Erdész Galéria, Faur Zsófi Galéria, Heart and Cherry, Horizont Galéria, Inda galéria, Initio Arts & Design, Kálmán Makláry Fine Arts, Kilim Szőnyeg, Kisterem Galéria, Központi Antikvárium, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, Mónád Galéria, Nagyházi Aukciósház és Contemporary, Nemes Galéria, Neo Deco, Neves Kor-Társ Galéria, November Galéria, Nudelman Numismatica, Opera Antikvitás, Passage Galéria, Prim Text, Pro-Art Frame, Resident Art galéria, Szikra Galéria, Várfok Galéria, Viltin Galéria, Vintage Galéria, Virág Judit Galéria.

Időpont: 2024. február 29. - március 3.

Helyszín: Bálna Budapest - 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!