Újabb botrány a Netflix-nél, ezúttal a The Crown ötödik évadjánál van a probléma

Újabb botrány a Netflix-nél, ezúttal a The Crown ötödik évadjánál van a probléma
Diana hercegné egykori barátnője forgatókönyvíróként vett részt a The Crown (A korona) Netflix-sorozat 5. évadjának előkészítésében. Most azt állítja, hogy a készítők nem kezelik kellő tisztelettel és együttérzéssel a hercegné utolsó éveit, ezért visszalépett a munkától.

Jemima Khan eredetileg azért csatlakozott a brit királyi család életét bemutató nagysikerű The Crown sorozat stábjához, hogy segítsen megírni a forgatókönyvet Peter Morgannek. Khan hasznos tagja volt a csapatnak, hiszen egykor a hercegné társasági köréhez tartozott. Bár a nyilvánosság előtt nem beszélt barátságukról, a Sunday Timesnak úgy nyilatkozott, nagyon fontos volt számára, hogy Diana életének utolsó éveit pontosan és együttérzéssel ábrázolják a sorozatban – írja a 24.hu.

Khan szerint ezt nem sikerült megvalósítani. Miután ráeszmélt, hogy a történet olyan irányba halad, mellyel nem tud egyetérteni, azt kérte, távolítsák el hozzájárulását, és az írói kreditről is lemondott.

„2020 szeptemberétől 2021 februárjáig dolgoztunk együtt a vázlaton és a forgatókönyveken. Amikor a társszerzői megállapodásunkat nem tartották be, és amikor rájöttem, hogy az adott történetszálat nem feltétlenül olyan tisztelettel és együttérzéssel fogják elmesélni, ahogyan azt reméltem, kértem, hogy minden közreműködésemet vegyék ki a sorozatból, és elutasítottam a kreditet.”

A sorozat szóvívője a Sunday Timesnak kiadott nyilatkozatában kiemelte, hogy Jemima Khan mindigis tagja volt a jól tájékozott hasznos források hálózatának. Az írókat és kutatókat rengeteg háttérinformációval ellátta, de soha nem szerződtették a sorozat írójaként.

A korona ötödik évadjáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a forgatások már júliusban elkezdődtek. A tragikus körülmények között elhunyt hercegnét Elizabeth Debicki, Károly herceget pedig Dominic West alakítja majd. A királynőt Imelda Staunton, Fülöp herceget Jonathan Pryce, Margit hercegnőt pedig Lesley Manville személyesíti meg. Az új éved várhatóan 2022 novemberében startol a Netflixen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Netflix, The Crown, Diana