Új piaci alapokon a zenei élmény. Programajánló!

Új piaci alapokon a zenei élmény. Programajánló!
2022 június 24, 25-én bemutatkozik a Koscsó Media Engineering Kft által alapított, közösségi finanszírozással és bevétel megosztással működő, kifejezetten audiofil élményt kínáló zenei felvétel készítő közösség, a My Reel Club™. A különleges zenei élmény és a közösségi finanszírozás új kapcsolata.

Bemutatjuk a Juhász Gábor Trió, Karosi Júlia és Tony Lakatos közreműködésével készült, Planets című jazz albumot, amely egyben az első hazai Dolby Atmos és MQA formátumban is elérhető jazz felvétel lesz.

A felvételre kerülő zenei műsort minden esetben élőben, tehát az összes közreműködő egyidejű szereplésével rögzítjük. Nem alkalmazunk over-dubbing technológiát, az anyaghoz utólag nem adunk hozzá további hangsávokat és zenei értelemben nem módosítunk a feljátszott anyag tartalmán. Ez az eljárás magas szakmai tudást és fegyelmet követel meg a muzsikusoktól és a stúdió szakemberi gárdájától egyaránt..
Stúdiólátogatásra és lemezbemutatóra jelentkezni itt lehet: KLIKK

A My Reel Club™ fő célkitűzése a stúdiók világának, a nagy felbontású, master minőségű hangfelvételek készítési módjának bemutatása a zeneszerető közönség számára.

E célunk hatékonysága érdekében törekszünk a lehető legjobb minőségű, mégis egyszerű, műszaki érdeklődésű laikusok által is átlátható technikai láncok kialakítására.

A kommersz hangfelvételi technológiával részben szakítva nem használunk nagy mennyiségű effekt berendezést, a nyers felvételen utólag csak a legszükségesebb módosításokat hajtjuk végre. Felvételeink ezért kissé kilógnak a megszokott hangzásvilágból, amit a hallgató leginkább az anyagok dinamikájában, belső megszólalási arányaiban érhet tetten. A divathullámmal dacolva nem törekszünk hangos anyagok készítésére, inkább megpróbáljuk a stúdióban történt eseményeket, arányokat, megszólalást visszaadni, például a hangos és halk zenei részletek közötti nagyságrendek megőrzésével. Míg a kommersz kiadványok dinamikai átfogása jellemzően 10-25 dB, a My Reel Club™ által készített anyagoknál ez a paraméter jellemzően 60 dB körül van, a zenei műfaj és a hangszerelés függvényében. Ilyen dinamikai átfogású felvételek élvezetes megszólaltatásához jó minőségű lejátszó rendszer vagy fejhallgató szükséges, ami képes visszaadni az általunk megcélzott és beállított arányokat.

Minden felvételünket többféle formátumban is elkészítjük.

A felvételek végső formátumai:

• DXD (PCM 352,8 kHz/24 bit - analóg élő keveréssel, teljesen analóg láncon, a rendszer végén digitálisra konvertálva a svájci Merging Technologies készülékeit és szoftvereit használva

• DSD-ben - analóg élő keveréssel, teljesen analóg láncon, a rendszer végén digitálisra konvertálva. a svájci Merging Technologies készülékeit és szoftvereit használjuk, amik jelenleg a világ élvonalába tartoznak. Működtetésükhöz, vezérlésükhöz a Luxor Audio által készített, speciális számítógépet alkalmazunk. A nagy felbontású felvételeinket 2-4 hangsávon rögzítjük a zenei műsortól függően, élő analóg keveréssel, komolyabb módosításokkal járó utómunka nélkül.

• Felvételeink analóg szalagos formátumban is elérhetőek, mindenféle digitális átalakítás és beavatkozás nélküli, tisztán analóg verzióban. Ehhez általában egy Nagra IV-S NQS-LSP magnetofont alkalmazunk, ami SM468 szalagra rögzít 38 cm/s sebességen. Az analóg felvételeink a DSD verziókhoz hasonlóan élő analóg keveréssel készülnek, mindenféle utómunka nélkül.

• Terveink között szerepel hogy az analóg szalagos verzióból készülhet LP (vinyl) is.

• A kommersz és az iparban leginkább elterjedt soksávos felvételi technológiával is készül egy verzió. Protools felvételi rendszeren, 192k/24 bit mintavételezéssel és ez átesik a hagyományos utómunkán, masteringen, digitális processzáláson is.

• Akik megvásárolják a nagy felbontású DXD/DSD verziót, megkapják a digitális processzálással készült változatot is. Az összehasonlítás még a kevésbé audiofil érdeklődésű zene kedvelők számára is hordozhat tanulságokat.

• Általában készítünk a soksávos Protools felvételből Dolby Atmos immerzív térhatású változat is.

A felvételek a honlapunkon és az ismertebb file letöltést kínáló oldalakon lesznek elsősorban elérhetőek, de felkerülnek majd a streaming szolgáltatókhoz is.

Jelentkezés a június 24, 25-i bemutatóra a honlapunkon lehetséges. A lejátszáshoz az amerikai Danley Soundlabs referencia minőségű HRE hangfalait használjuk majd.

Ajánlott linkek: 
https://myreel.club/index.php/hu/prog-menu/studio-latogatas-es-bemutato-06-25

https://myreel.club

https://www.digitalprobt.hu

https://luxoraudio.hu

https://tomdanley.com

https://www.danleysoundlabs.com

https://www.merging.com

https://www.nagraaudio.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!