Új alkalmazást indított a Facebook

Új alkalmazást indított a Facebook
Bő fél évnyi tesztelés után a Facebook mindenki számára elérhetővé tette az új videós alkalmazását, a Collabot – telepíteni azonban egyelőre csak iPhone-okra és iPadekre lehet.

A Facebook régóta szeretné már valahogy legyőzni a TikTokot, ezért az elmúlt időszakban több olyan fejlesztéssel is előálltak, ami segíthet ebben. Az egyik ilyen az Instagramon már elindított Reels nevű funkció, a másik pedig egy új alkalmazás, a Collab - írja a hvg.hu.

Ez utóbbit májusra készítette el a Facebook új ötletek megvalósításával foglalkozó részlege, ám azt eddig csak megkötésekkel lehetett használni: csak iPhone-okon és iPadeken, kizárólag az Egyesült Államokban és Kanadában, és csak meghívóval.

A jelek szerint a tesztelés során pozitívak voltak a visszajelzések, a Facebook ugyanis úgy döntött, kiadja az alkalmazást a szélesebb közönség számára is. Ennek értelmében mostantól bárki ingyenesen töltheti le azt iPhone-ra és iPadre, az androidos verzió egyelőre nem készült el.

A közös zenélésre fejleszett Collab lényege, hogy a feltöltött rövid videókban akár három videót is megjeleníthetünk egyszerre, így ha például egy dalt szeretnénk eljátszani, azt párhuzamosan három különböző hangszerrel is megtehetjük.

Az elkészített felvételt posztolhatjuk a Collab hírfolyamába, ahol bárki láthatja és le is játszhatja azt. Mindez azt is jelenti, hogy akár a mások által készített videóval is össze tudjuk majd mixelni a sajátunkat. Ilyen esetben a videónál mindkét felhasználó megjelenik majd, mint szerző.

Bár a Collabot egyelőre nem integrálták a Facebookba, az ott készült videókat megoszthatjuk például sztoriként az Instagramon, de akár a TikTokon is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook, video, TikTok