Úgy hitted, a Facebook hashtagek nem működnek? Gondold át újra!

Úgy hitted, a Facebook hashtagek nem működnek? Gondold át újra!
Sok üzlet nem látja a Facebook hashtagek értékét annak ellenére sem, hogy a felhasználók már régóta lobbiztak érte. Néhányan úgy gondolják, nem hasznosak sőt, kifejezetten rossz hatással vannak a Facebook oldalaik posztjaira.

Importance-of-Facebook-Hashtags-300x199

Az igazság az, van helyes és helytelen módja is a hashtagek használatának, amelytől függően hasznosak vagy hasztalanak lehetnek – írja a Business2Community. Helytelen mód például, ha egy kitalált szót használsz címkeként, amiről határozottan állíthatjuk, hogy semmilyen értéket nem fog szolgáltatni sem neked, sem másoknak.

És most a jó megoldás: használj olyan hashtageket, amelyek népszerű témákat fednek le, hogy felfigyeljenek a posztodra és a megfelelő közönség láthassa! A címkézés ezen formája szinte automatikus RSS-szerű funkciót biztosít Facebookon és lehetővé teszi másoknak (az oldaladon kívülieknek is), hogy kövessék egy specifikus téma alakulását, amelyet egy Facebook hashtaggel jelöltek meg.

Az alábbi képernyőfelvétel nem egy Facebook oldalon, hanem a hírfolyamban készült: láthatod a posztot, melyet a #marketing hashtaggel láttak el és a cikkek mennyiségét, amelyeket ugyanígy címkéztek fel.

2014-02-11_09282

A #marketing hashtag a poszt szövegén belül jelenik meg és egyúttal fontos hírforrásként funkcionál azon hasonló gondolkodású emberek számára, akik szeretnének többet megtudni a témáról.

Ne felejtsd el, hogy ha rendszeresen, ismételten használsz hashtageket minden egyes posztnál, az nem feltétlenül generál majd több közösségi aktivitást, ahogyan azt sem biztosítja, hogy a posztod népszerű lesz!

Ha viszont ügyesen csinálod, növelni fogod a tartalmaid láthatóságát Facebookon. Ráadásul a márkádra is intenzívebben felhívhatod a figyelmet éppen a megfelelő célközönség körében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …