Így szűrheted ki a hamis Facebook profilokat

Így szűrheted ki a hamis Facebook profilokat
A hamis profilok továbbra is gondot jelentenek a Facebookon annak ellenére, hogy a közösségi oldal mindent megtesz az eltüntetésükért. A „FB Checker” ingyenes applikáció egy gyors módszert ajánl a felhasználóknak, hogy meg tudják állapítani a profilok eredetiségét az ott szereplő fotók megvizsgálásával.

Az alkalmazásnak vannak korlátai, hiszen csak fotókat elemez és a felhasználóknak hozzáféréssel kell rendelkezniük a kérdéses fiókok képeihez – írja az AllFacebook. A működési elv egyszerű: az applikáció átkutatja a webet a fotók másolatait keresve és figyelmezteti a felhasználókat, ha több helyen is felbukkanak.

FBCheckerGraphic

A FB Checker a következőket írja weboldalán:

„A FB Checker ellenőrzi, hogy az emberek, akikkel Facebookon találkozol, valóságosak-e vagy hamis fotóik és fiókjaik vannak. Az emberek azért hoznak létre hamis fiókokat, hogy hirdessenek vagy egyszerűen figyelmet keltsenek. Ezek a fiókok attraktív emberek fotóit tartalmazzák, hogy így bevonzzanak és ismerősükké válj, beszélj velük és figyelmet fordíts rájuk. Kerüld el a csalódottságot azzal, hogy ellenőrzöd egy személyes profil hitelességét, még mielőtt időt fektetnél a kapcsolatba vagy ismerősökké válnátok. A FB Checker meg tudja mondani neked, hogy egy személy fotói valóban az övéi-e vagy egyszerűen az internet más helyeiről származnak.”

Szerintetek hasznosnak tűnik ez az alkalmazás vagy egy átfogóbb megoldást szeretnétek látni?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!