Élő színház vagy működő színház? - Katarzis a világhálón

Élő színház vagy működő színház? - Katarzis a világhálón
Az online színházi tartalomközvetítés lehetőségeiről, kérdéseiről szervez kerekasztal-beszélgetéseket a Magyar Teátrumi Társaság.

Mint írják, az Élő színház vagy működő színház? - Katarzis a világhálón: szükségmegoldás vagy a jövő útja a streaming? címmel online, február 8-án követhető beszélgetések három fő blokkban foglalják össze a témát érintő legfontosabb információkat, szempontokat, a technológia, valamint a színházszakma témáját, továbbá a jogi és jegyértékesítési kérdéseket érintve.

A társaság YouTube-csatornáján követhető beszélgetés, amely három egyórás blokkban zajlik, minden érdeklődő számára nyitott.

Tíz órától a Technológia és eszközök című blokkban Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért alapítója, Sárközi Szabina, az eSzínház marketing és kommunikációs vezetője, továbbá Lakatos Gergely, a Magyar SzínházTechnikai Szövetség elnöke, Radnai Márk színművész, a SzínházTV ötletgazdája és Somfai Péter, a Budapesti Operettszínház műszaki igazgatója vesz részt a beszélgetésben.

A következő blokk 11 órakor kezdődik, Színházszakma címmel. A meghívott vendégek között van Dolhai Attila színművész, a Budapesti Operettszínház énekese, Rátóti Zoltán színművész, rendező, a Nemzeti Színház művésze és Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója.

Jegyértékesítés, jogi kérdések címmel 12 órától hallható beszélgetés Barabás Nóra, a Szolnoki Szigligeti Színház marketingese, Farkas Attila Erik, a Magyar Teátrumi Társaság jogtanácsosa és Szokolay Zsolt, az InterTicket üzletfejlesztési igazgatója részvételével.

A beszélgetéseket Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára vezeti. A közvetítés ideje alatt a nézők írásban tehetik fel kérdéseiket a beszélgetőknek.

Fotó: Theater.hu

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!