Átadták a Magyar Filmkritikusok díjait

Átadták a Magyar Filmkritikusok díjait
2023. február 3-án a Sajtóházban adták át a MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályának és a Magyar Filmművészek Szövetsége Filmkritikus Szakosztályának díjait.

Muhi András producer kapta az idei Árvai Jolán Díjat, amit Katona Zsuzsa és Tóth András az Árvai Jolán Díj kuratóriumának tagjai adták át - írja a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

Ezt követően Báron György és Gyürke Kata, a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya elnökségi tagjai adták át a Magyar Filmkritikusok Díjait.

A legjobb animációs film díját az Amok című film kapta (rendező: Turai Balázs).

A legjobb dokumentumfilm díját a Döntés című film kapta (rendező: Ugrin Julianna és Vízkelety Márton).

A legjobb kisjátékfilm díját a Pragma című film kapta (rendező: Szelestey Bianka).

A legjobb női epizódalakítás díját Szandtner Anna kapta a Larry című filmben nyújtott alakításáért. – A díjat Cserhalmi György adta át.

A legjobb női főszereplő díját Román Katalin kapta a Hat hét című filmben nyújtott alakításáért. – A díjat Cserhalmi György adta át.

A legjobb férfi epizódalakítás díját Onofer László kapta a Larry című filmben nyújtott alakításáért. – A díjat Cserhalmi György adta át.

A legjobb férfi főszereplő díját Vilmányi Benett kapta a Larry című filmben nyújtott alakításáért. – A díjat Cserhalmi György adta át.

A legjobb vágás díját Lemhényi Réka kapta a Mindörökké című filmért.

Operatőri díjat kapott Tóth Levente a Magasságok és mélységek című film fényképezéséért. – A díjat Ragályi Elemér adta át.

A legjobb forgatókönyv díját Lányi Zsófia kapta a Veszélyes lehet a fagyi című filmért.

A legjobb kísérleti film díját Igor és Ivan Buharov kapták a Melegvizek országa című filmért. – A díjat Muhi András adta át.

A legjobb rendezés díját Csuja László és Nemes Anna kapták a Szelíd című filmért.

Különdíjat kapott a Mindörökké című film (rendező: Pálfi György).

A legjobb első film díját a Magasságok és mélységek című film kapta (rendező: Csoma Sándor).

A legjobb első film díját a Larry című film kapta (rendező: Bernáth Szilárd). – A díjat Sándor Pál adta át.

A Filmkritikusok B. Nagy László Díját a Hat hét című film kapja. (rendező: Szakonyi Noémi Veronika). – A díjat Tarr Béla adta át.

A magyar filmkritikusok Életmű-díját sok évtizedes kimagasló művészi munkájáért Grunwalsky Ferenc kapta. – A díjat Keleti Éva, a MÚOSZ tiszteletbeli elnöke adta át.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!