YouTube: több, mint 90 ezer videót töltöttek fel az ukrán összecsapásokról

YouTube: több, mint 90 ezer videót töltöttek fel az ukrán összecsapásokról
A közösségi média fontos információs csatornaként működik, ami a kibontakozó ukrajnai politikai krízist illeti. A Twitter a gyorsasága és egyedülálló képei révén vesz részt ebben a folyamatban, és a YouTube is egyre fontosabbá válik az események dokumentálásában.

Több, mint 90 ezer videót posztoltak már az ukrajnai krízissel kapcsolatban február 1. óta – írja a Mashable. Így 82%-kal több videót osztottak meg az oldalon összevetve a megelőző két hónappal – ezt mutatják a YouTube adatai.

ukraine-celebration

Ezek a videók, melyek között élő közvetítéseket is látunk az utcákon kialakult káoszról, több, mint 25 millió megtekintést értek el. Ezen kívül több, mint 200 ezer ember figyelte az Espreso TV élő közvetítését Ukrajna fővárosából, a kijevi tüntetésekről február 18-án. A Hromadske.TV független hírszolgáltató, szintén Kijevből, ugyanígy több, mint 165 ezer megtekintést tudhat magáénak.

„A YouTube kritikus szereppel bír abban, hogy az embereknek azonnali és szűretlen információhoz való hozzáférést biztosít arról, mi történik az utcákon, méghozzá több szemszögből megközelítve” – mondta Tom Sly, a YouTube hírszolgáltatásokért felelős globális vezetője egy nyilatkozatban. „A szemtanú riporterek, a hagyományos média stábjai és a digitális hírszervezetek mind nagy szerepet játszanak olyan pillanatokban, mint a tüntetések Ukrajnában és Venezuelában azzal, hogy elérik, az információk a YouTube-on keresztül a világ minden sarkába eljussanak.”

Ukrajna radikális párjának vezetője, Oleh Lyashko nemrég őrizetbe vetetett egy szeparatista vezetőt, Klinchayevát. A releváns YouTube videó több, mint 1,4 millió megtekintést ért el.

Úgy tűnik, mind a hagyományos, mind a nem hagyományos hírszervezetek megtalálják a hangjukat a YouTube-on. A Hromadske.TV oldalát korábban nagy ukrán hírszerkesztőségekben dolgozó újságírók hozták létre novemberben.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …