Vilmos herceg egy podcastban mesélt traumáiról

Vilmos herceg egy podcastban mesélt traumáiról
Légimentőként szerzett tapasztalatairól, nehéz emberi sorsokról és édesanyjáról mesélt Vilmos cambridge-i herceg egy podcastban.

A Time to Walk című podcast vendége volt II. Erzsébet brit királynő unokája, Vilmos herceg, aki részletesen mesélt a légimentőknél szerzett tapasztalatairól. A HVG szerint a podcast még nem került adásba, a BBC azonban már idézett belőle.

A leendő uralkodó szerint az ember akkor is hazaviszi mások traumáját és szomorúságát, ha otthon boldog családi élet várja. Mint mondja, számtalan olyan esettel találkozott, amikre nem csak emlékszik, de a mai napig hatással vannak rá, melyek megviselték mentális egészségét.

„Azt hiszem, emberi lényként elkerülhetetlenül hat ránk, ha olyan szörnyű állapotban látunk valakit [hogy légimentésre legyen szüksége]. Lényegében a halál torkából kell visszahozni ezeket az embereket”- mondja a herceg.

Vilmos nem csak a légimentés során találkozott nehéz emberi sorsokkal, hiszen gyermekkorában édesanyjával rendszeresen látogattak meg hajléktalanszállókat, melynek hatására maga is patronál két ilyen szállást.

A műsorban beszélt édesanyájáról is. Felelevenítette, amikor az iskolába menet Tina Turner The Best című dalát énekelte neki. A herceg szerint a zene szeretete saját gyermekeire is átragadt, akik akár összeveszni is képesek azon, hogy ki választja ki mit hallgassanak. Shakira például nagy kedvencük.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!