Varázslatos estre készülnek a Disney rajongók

Varázslatos estre készülnek a Disney rajongók
Tripolszky Anna, az est háziasszonya mesélt nekünk lelkesen a Disney 100:A Koncertről, amely október 15-én lesz bemutatva a Budapest Sportarénában.

Hogyan éled meg azt az érzést, hogy egy ekkora produkcióban te lehetsz a vezérszónok az estén?
„Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni. „Ezt Walt Disney mondta!

Én arról álmodoztam kislányként, hogy Disney hercegnő váljon belőlem! És ez az álom most teljesül! Én abban hiszek, hogy bármi teljesülhet, amit megálmodunk! Ez nem közhely, hanem a vonzás törvénye! Inspirál, erőt ad ez a lehetőség, úgy fogom fel, mintha én is egy mese részesévé válnék! Ugyanakkor izgulok is, hiszen nagy felelősség, hogy több ezer embernek adjak át fontos üzeneteket! Erre viszont Walt Disney csak azt mondaná, ahogy egyszer mondta is: „Ha megtettél minden tőled telhetőt, az aggódás már semmin sem fog javítani." Hallgatok rá! :)

Mik azok a Disney mesék, dalok, amik számodra a leginkább megérintőek és miért?
Nem vagyok sírós típus! Viszont annyi érzelem van a Disney mesékben, hogy múlt héten újra néztem például a Szépség és a Szörnyeteget és bizony megkönnyeztem, amikor a Szörnyeteg elengedte a kastélyból Belle-t. Felnőttként teljesen más üzenetekre ébresztenek rá a Disney mesék és sok fontos és alapvető értéket közvetítenek! A legtöbb filmben megjelenik a szeretet, összetartás és az emberi kapcsolatok fontossága! Például az Encantoban a családtagok és a barátok összetartása szerintem példaértékű!

A zene pedig elengedhetetlen eleme a Disney filmeknek, csakúgy, mint a koncertnek és Alan Menken, John Williams, Hans Zimmer, Lin Manuel Miranda és más zseniális zeneszerzők, valamint Howard Ashman dalszövegíró és más tehetségek ikonikus dalszövegeket írtak! Talán számomra az Oroszlánkirály zenéje a legfelemelőbb, valamint a Szépség és a Szörnyetegből a How Does a Moment Last Forever a legmegindítóbb Disney dal! A zeneisége és az üzenete miatt is! Hiszen, az elmúlás kérdéskörét feszegeti és azt, hogy mennyire fontos szeretteink emlékének életben tartása és a fontos pillanatok megélése, szeretteink megbecsülése! Hiszen ez ad értelmet a létezésünknek!

Mi az, amit leginkább vársz az esti fellépéstől és az esttel kapcsolatosan?
Hogy valóra váljon az Arénában október 15-én a varázslat! Hiszen a Disney mesék által mindenki azzá válik, akivé csak szeretne! És a Disney mesék bárhová elrepítenek, ahova vágyunk! És erre a varázsszőnyegre most együtt ülünk fel!

Milyen emlékeket társz a Disney mesevilágával az életed során?
A Disney velünk él! Ha iszom egy csészéből a Szépség és a Szörnyeteg jut eszembe! Ha alvás közben megcsókol a szerelmem, akkor a Csipkerózsika! Ha szeles az idő, akkor Pocahontas és még sorolhatnám...

Sosem szabad elfeledni ezeket a karaktereket és gyermeki énünket! Ha megnézek egy Disney filmet, vagy meghallgatok egy Disney dalt, életre kel bennem az álmodozó, kalandvágyó kislány, aki hisz a csodákban, varázslatokban, aki a szívem mélyén felnőttként is vagyok!

Milyen kihívásokat tartogat számodra az est háziasszonya szerepe?
Az est tele lesz show elemekkel, spontán interakciókkal, úgyhogy lesz bőven kihívás! :)

Hogyan készülsz fel egy ilyen nagyszabású koncertre, hogy minden tökéletes legyen?
Nem tökéletes szeretnék lenni, hanem az üzenetre koncentrálok, vagyis arra a varázslatra, amit közösen élünk majd át a nézőkkel!

Mit üzensz azoknak, akik még hezitálnak, hogy eljöjjenek-e a Disney100 koncertre?
Nehezen tudok elképzelni ennél izgalmasabb és sokszínűbb utazást! 100 év kalandra, 100 év szeretetre, 100 év barátságra, 100 év varázslatról egyszerűen nem szabad lemaradni!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!