Tudományos podcast-sorozatot indít a BTK

Tudományos podcast-sorozatot indít a BTK
A Spotify-on és a Soundcloudon hallgatható adásokban a BTK kutatói a történelem, a régészet, a filozófia, az irodalom, a művészettörténet, a zene és a néprajz világát tárják fel.

A műsor célja a tudományos eredmények közérthető elmesélése és elhelyezése a mai embert körülvevő világban - közölte az MTI-vel a BTK.

A közlemény szerint a Glossza a múlt folyamatai és a hétköznapi tapasztalatok közötti kapcsolódási pontokat keresi, új megvilágításba helyezve mindazt a tudást, amelyeket a korábbi generációk hagytak hátra.

Bódi Lóránt, Huhák Heléna és Szilágyi Adrienn szerkesztők a tudomány és a kultúra különböző területeiről hívnak beszélgetőtársakat, akik más-más perspektívából tekintenek rá egy adott témára. A podcast azokra a kérdésre is keresi a válaszokat, hogy hol van a bölcsészettudomány helye a 21. században és milyen tudást, tapasztalatot kínál a ma embere számára.

Az első adás apropóját Mitrovits Miklós, a BTK Történettudományi Intézet munkatársának nemrég megjelent Tiltott kapcsolat. A magyar-lengyel ellenzéki együttműködés, 1976-1989 című könyve adta. A történész Hodosán Róza szociológussal, a demokratikus ellenzék egykori tagjával a hetvenes-nyolcvanas évek magyar és lengyel rendszerellenes erőiről, az ellenzéki szerepvállalás lehetőségeiről, illetve kockázatairól beszélgetett - áll a közleményben.

Fotó: Medium

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: podcast, BTK