Tudod, hogy valójában mit mutat a Facebook lájk gombja?

Tudod, hogy valójában mit mutat a Facebook lájk gombja?
A Facebook lájk gombot, amely internetszerte megjelenik az oldalakon, általában egy szám kíséri, ami azonban nem az összes egyedi látogatót jelöli, akik lájkolták az oldalt.

A Wise Metrics Facebook analitikával foglalkozó cég összeírt egy emlékeztetőt a blogján arról, hogy ez a szám valójában mire is vonatkozik – írja az AllFacebook.

A lájk gomb, illetve a mellette megjelenő számláló nem csak az egyedi lájkokat, hanem a következőket is mutatja:

  • Ezen URL lájkjainak számát.
  • Az URL megosztásaink számát.
  • Az erről az URL-ről szóló Facebook sztorik lájkjainak és kommentjeinek számát.

LikeButton304

Másképp mondva, ha valaki megosztja az URL-edet Facebookon másolással és beillesztéssel, az meg fog jelenni a lájkok számlálójában akkor is, ha nem kattintottak rá a lájk gombodra.

Ha az URL-t egy privát Facebook üzenetben osztod meg, az is növeli majd a lájkok számát. (Ez volt a helyzet néhány hónappal ezelőtt. Az aktuális Facebook fejlesztőknek szóló dokumentáció ezt nem erősíti meg.)

És ha a látogatóid ismerősei lájkolják vagy hozzászólást írnak a látogatód által megosztott sztorihoz, ezek szintén hozzáadódnak a számlálóhoz.

Ti tudtátok, hogy a lájk gombok melletti szám mit mutat?

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …