Titkos üzeneteket válthatunk a Messengeren

Titkos üzeneteket válthatunk a Messengeren
Hamarosan a magyar felhasználók számára is elérhetővé válik a Messengerben és az Instagram alkalmazásban is az Eltűnéses mód (Vanish mode) névre keresztelt funkció. Ha ezt bekapcsoljuk, az adott felhasználóval közös üzenetfolyamban váltott üzenetek automatikusan eltűnnek a chatfelület bezárásakor.

Az Eltűnéses mód már elérhető az amerikai, és néhány más országban élő felhasználók számára, de az európai felhasználók körében most debütál: a funkciót november 16-ától (hétfőtől) kezdődően fokozatosan aktiválja majd a Facebook a Messenger és az Instagram mobilalkalmazásokban – közölte a vállalat.

Az Eltűnéses mód bekapcsolásával egyszerűvé válik a Messengerben olyan üzeneteket váltani, amelyek nem maradnak meg az utókornak, hanem a chatfelület bezárása után automatikusan eltűnnek az adott beszélgetésben részt vevő összes partnernél - írja a hvg.hu. A működési elv egyszerű: ha valaki látta az adott üzenetet, és elhagyja a chatfelületet, az üzenet megsemmisül.

A Facebook szerint az új mód aktiválása sem lesz bonyolult: a hagyományos chatfelületen felfelé kell húzni az ujjunkat hozzá. Ha ugyanezt még egyszer elvégezzük, visszatér a hagyományos üzenetküldő felület, amelyben az üzenetek olvasás után is megmaradnak. Annak érdekében, hogy mindenki boldoguljon a használatával, az Eltűnéses mód első használatakor egy olyan képernyő jelenik meg, amely elmagyarázza az üzemmód használatát.

Kizárólag a Facebookon vagy Instagramon ismerősnek felvett felhasználókkal lehetséges aktiválni az Eltűnéses módot, hangsúlyozza a Facebook közleménye, idegenekkel nem. Ráadásul az eltűnős üzenetek módba váltást jóvá kell hagynia a másik félnek is, mielőtt bekapcsol. Ha pedig valaki képernyőmentést rögzítene az eszközön, mialatt aktív az Eltűnéses mód, a másik fél erről értesítést kap. Az Eltűnéses módban is meg lehet osztani GIF-eket, emojikat vagy reakcióikonokat, ahogyan azt a felhasználók a Messengerben már megszokhatták.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!