Teljesen újfajta chatelés jön

Teljesen újfajta chatelés jön
A Messenger több tulajdonságát is megörökli a Facebookhoz tartozó Instagram. A változás eredménye nem csak látványos, de hasznos is lesz.

Az elkövetkező időszakban sokkal változatosabb módon chatelhetnek egymással az instagramozók, illetve a facebookozók, miután Mark Zuckerbergék még szorosabbra veszik a két platform közti kapcsolatot - írja a hvg.hu. A fejlesztés konkrét eredménye a Messenger, illetve a képmegosztó üzenetküldős részének összeolvasztása. Ennek hatásaként a felhasználók az Instagramból is küldhetnek majd üzeneteket, matricákat, illetve vicces képeket a messengeres partnernek, és fordítva.

A Facebook egyik régi szándéka a szolgáltatásai közti átjárhatóság kibővítése, aminek első lépcsőfoka a Messenger, illetve az Instagram összeboronálása. Ennek már mutatkoztak jelei, de a programozók csak mostanra lettek kész minden olyan funkcióval, hogy a fejlesztést nagyobb tömeg számára is elérhetővé tegyék.

A messengeresedő Instagram főbb változása, hogy a chatrész olyanná válik, mint amilyennek most a rendes, facebookos üzenetküldőt is látni. És ahogy azt már írtuk: a felhasználók nem csak sima szöveget küldhetnek itt, megoszthatnak animált matricákat, hangjegyzeteket, de akár telefonálhatnak is a másikkal.

A fejlesztés használatához semmit nem kell letölteni, egy egyszeri beállítással bárki aktiválhatja azt. Erre azonban még várni kell, ahogy ugyanis lenni szokott, a Facebook szakaszosan élesíti rendszerét, így aztán nem is kapja meg mindenki egyszerre. De az elkövetkező hetekben/hónapokban önhöz is el fog jutni.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!