Teátrális köszönöm az Internet Hungary főszervezőjétől

Teátrális köszönöm az Internet Hungary főszervezőjétől
Sok hónapig tartó csapatmunka két napba és egy éjszakába sűrítve. A főszervező, Csermely Ákos köszönete a konferencialátogatóknak, a támogatóknak és a szervező stábnak.

Ülök a semmi közepén, csend van, csak a belső hangokat hallom, csak a belső képeket és a mozgóképeket látom.

Emlékezem. Mosolygó arcok, kedves ismerősök drága barátaim arcai villannak fel.
Emlékezem a felkészült előadók kiváló előadásaira, a csodás házigazdákra és műsorvezetőkre, az izgalmas beszélgetésekre, az odaadó és precízen dolgozó mindig kedves kollégámra.

Volt itt minden kérem szépen, mindenféle színpadi esemény, konferencia, díjátadó, szórakoztató programok, de igyekeztünk, hogy mindig elgondolkodtató, gondolatébresztő produkciók legyenek.
Volt itt tényleg minden: tudományos előadásoktól (pl. Vilmos Csányi, Dr. Mérő László, Milan Janosov) kezdve a nagyon is szakmai, gyakorlati előadásokig (összesen 217), a standupokon ( LitkaiG, Raskó E., Anzselika, KAP) át népi táncosokig (Cimbiék), a basszusgitáros improvizációján át ( 12 éves Hodek Áron) az esti színházig (Molnár Piroska és Jordán Tamás), az LGT koncerttől az illuzionistáig, az együtt örüléstől mély beszélgetésekig. Amikor pedig nagyon elfáradtunk, alig 20 perc alatt kipihenhettük magunkat a Jounge Lounge meditációs szobájában (Őrületes volt ez is, igazi unikális élményt kaphattunk).

Célom az volt, hogy a konferencia mottóján keresztül mutassuk be a való világot, de nem picsogva, nem fröcsögve, viszont ahol lehet szórakoztatva, ahol meg az kell, hát nagyon szeriőzen.

Célom az volt, hogy itt és most ne hajoljunk el a valóság szépségei és/vagy problémái elől.

Szándékom az volt, hogy a teremtés történetétől elindulva, összekapcsoljam az álmot, a hiedelmet, a fikciót, az illúziót, az általunk teremtett világgal és annak megválaszolandó, megoldandó kérdéseivel.

Szándékom az is volt, hogy a mázas mesék mögé nézzünk, és vizsgáljuk a 2023-as év végének és a 2024-es évnek a főbb feladatait, legyen szó társadalmi, gazdasági és versenypiaci kérdésekről, feladatokról.

A tematikáknál, az íveknél a komplexitásra törekedtem.
Vizsgált területek:
Társadalom, gazdaság, versenypiac, kereskedelem, marketing, HR és média.

A konferencia főbb ívei voltak: globalizáció/de-globalizációs folyamatok, a lassuló fogyasztói társadalom, a különböző generációk különböző szocializációjának megjelenése az attitűdökben, a szilánkosodó kereskedelem, marketing és média, a mesterséges intelligencia, a (nem-) növekedés és a (nem-) fenntarthatóság kérdései, valamint a kényszerűen átalakuló kapitalizmus.
Sok hónap, sok év megfeszített munkája van az előadók, a kollégáim és persze mögöttem.
Aztán eljött a két nap meg az éjszaka. Nem álltunk le, csak egyszer, néhány órára aludni.

Rengetegen voltatok.
Igazi csapatmunka volt, szó szerint mindenki részéről.

Ez a produkció nem jöhetett volna létre, ha nem vagytok Ti, a résztvevők, akik bizalmat adtatok a programnak, az előadóknak, ha nincsenek a komoly munkát belefektető felkészült előadók, ha nincsenek a szeretett kollégáim (szervezők, szerkesztők, házigazdák, beszélgetés vezetők, technikusok, chefek, pincérek), és nincsenek maguk a támogatók, akik nem csak anyagilag, de szakmailag is mögénk álltak. Utóbbiaknál hangsúlyozni szeretném, hogy ők nem hirdetők voltak, hanem ténylegesen támogatók. Nagy a különbség, és ezt tisztelni kell.

Ülök most a “semmi közepén”, asztalomon óriási kupleráj, halomban a papírok, telefonok, tollak, kábelek, és zsibongó fejjel csak Rátok gondolok.

Nincsen nálam most boldogabb és fáradtabb ember e világon.

Hálásan és tisztelettel köszönök NEKTEK mindent!

Tisztelettel: Csermely Ákos

Az 5 előadóterem
Az eddigi 24 Internet Hungary programfüzeteinek boritói (Életfa)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …