Te hallod magad? – Az érzelmi intelligencia ereje

Te hallod magad? – Az érzelmi intelligencia ereje
Újabb konferenciára érkezik a Jungle Lounge, amely az éntudatosságra és az EQ-ra fókuszálva, különféle programokkal várja a látogatókat.

A mai felgyorsult világban és az egyre tovább erősödő és már-már elkerülhetetlen digitális zajban sokaknak nagy nehézséget jelent, hogy felismerjék és kezeljék saját érzelmeiket, valamint helyesen felmérjék mások érzelmi állapotát, pedig ez alapvető fontosságú a személyes és szakmai élet minden területén. Nem beszélve arról, hogy könnyedén eluralkodhat rajtunk a stressz, a szorongás, csökkenhet a koncentrációnk, gyengülhetnek szociális kapcsolataink. Az éntudatosság és az érzelmi intelligencia azontúl, hogy segít megérteni az egyes gondolatokat, érzéseket, reakciókat, utat mutat abban, hogyan kommunikáljunk másokkal, hogyan erősítsük interperszonális kapcsolatainkat. Éppen ezért a Lounge Group úgy döntött, hogy ezúttal is a mentális egészséget állítja a középpontba, és az Internet Hungary-n már bemutatott, nagy sikerű installációját, a Jungle Lounge-ot az április 23-24-én megrendezendő Digital-Media Hungary-re is elviszi.

A nyugodt, „dzsungelhangulatú” környezetben különféle programok várják az érdeklődőket: a konferencia első napján 9:00-tól 14:30-ig, majd 17:50-től 20:00-ig EQ-tesztet lehet kitölteni, míg 15:00-tól 17:50-ig húszperces mindfulness meditációs tréningek zajlanak majd. Ezekre már elindult a regisztráció, ide kattintva lehet online jelentkezni, de a szabad helyekre a helyszínen, a stand mellett is le lehet csapni.
A második napon 11:00-tól 13:50-ig tartják a meditációs tréningeket, a tesztkitöltésre és kikapcsolódásra pedig 13:50-től 16:00-ig lesz lehetőség.

Akit pedig érdekel az emberi vs. gépi intelligencia témaköre, látogasson el az Ezüst terembe kedden 14:15-kor, és vegyen részt az L20 podcast élő felvételén, ahol Tari Annamária pszichológus és Keleti Arthur kibertitok jövőkutató olyan kérdésekről vitáznak minthogy „képesek lesznek-e a gépek érzelmeket megérteni és kifejezni” vagy „korlátok közé rakják-e az embert az algoritmusok”.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Molnár Máté

2022 óta dolgozik a Lounge Groupnál, jelenleg vállalati kommunikációs vezető pozícióban. Csapatához tartozik a cégcsoport külső és belső kommunikációs feladatainak ellátása. Tanulmányait Szegeden …