Szervezd meg az utazásod Pinteresten!

Szervezd meg az utazásod Pinteresten!
A Pinterest egy új piacra lépett be, hogy a pinekből származó felhasználói értéket továbbnövelje: ez pedig az utazás és idegenforgalom. A cég bemutatta a helyszín pineket (Place Pins), egy új élményt, amely lehetővé teszi a felhasználóknak a meglátogatni kívánt helyek megosztását. Ez az új funkció már elérhető iOS és Android eszközökön is.

141915697-786x305

Májusban a Pinterest még a receptekre fókuszált és arra, hogyan mutassa meg egy-egy étel elkészítéséhez a hozzávalókat a pineken. Ezután a vásárlás került a középpontba – a pineken megjelenítették a kereskedőt, az árakat és azt, készleten vannak-e még az adott termékek. Ezt követően pedig a szerkesztett tartalmak felé mozdultak el – összegzi a The Next Web.

Most pedig az utazások megszervezésében segítené a cég a felhasználókat. Ben Silbermann CEO beszámolója szerint 1,5 millió utazással kapcsolatos pin kerül fel az oldalra minden egyes napon, ami összességében 750 millió helyszín pin.

2013112002-730x486

Jon Parise, a Pinterest szoftver mérnöke a fejlesztésről is nyilatkozott. A közösségi háló nagyszerű tábláin új térképeket helyeztek el, amelyek szinkronizálják a pineket egy interaktív térképpel. A pinek hozzáadását egyszerűvé tették – az olyan weboldalaknak, mint a TripAdvisor, az Airbnb, az OpenTable, a Trulia, a Hotels.com, a Booking.com, a JetSetter és a VirtualTourist, már egyébként is vannak helyszíni adatai.

Az új funkció segítségével térképeket lehet küldeni a különböző táblákra. Az alkalmazással e mellett helyszínek is hozzáadhatóak ott, ahol vagy és az megmutatja a séta lehetséges útvonalát azokhoz a helyekhez, ahol már jártál. Az új eszköz kifejlesztésében a Mapbox, a Foursquare és a Stamen is segített a Pinterestnek.

Place-Pins-All-520x346

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Forgács Mariann

2010 óta csapatával az egyik első hazai social media ügynökségként segít eligazodni a közösségi kommunikáció folyamatosan változó világában. Az elmúlt évek szakmai tapasztalatának és a változatos …