Száguldó kórházi ágy és bajnok iglu!

Száguldó kórházi ágy és bajnok iglu!
16 év után tért vissza Budapestre a Red Bull Ládaderbi, vasárnap több mint húszezren voltak kíváncsiak az őrült fazonok és a saját meghajtású, sufnituning kocsik versenyére. Mutatjuk a legjobb pillanatokat.

Június 30-án öt fős zsűri értékelte a produkciókat és a versenyzők teljesítményét. A döntnökök csapatában Dobos Evelin színésznő és Tótka Sándor olimpikon kajakozó mellett Kajdi Csaba, Stana Alexandra és Szujó Zoltán is helyet kapott. Pontot ért a járgány esztétikuma, a futam előtt előadott produkció és az is, hogy a járgány mennyi idő alatt gurult végig a Tabán lejtőjén kialakított versenypályán.

Az első helyezett a purman team lett, akik egy igluval száguldottak végig a pályán. A második, és egyben a távot a leggyorsabban teljesítő csapat a Papírkutyák voltak, harmadik helyen végzett a TeamEmergencyRacing egy kórházi ágyból kialakított kocsival.

„Érdekes volt, hogy ahány zsűritag, annyi vélemény hangzott el, mindenki mást értékelt. Számomra egyébként szokatlan, hogy most én ülhettem a zsűriszékben, de óriási élményként fogok emlékezni rá. Kifejezetten élveztem a kreatív feladatokat pontozni, emellett számomra a performansz és a koreográfia volt a mérvadó" – árulta el az esemény kapcsán Stana Alexandra.

Szujó Zoltánt is magával ragadta a versenyszellem, és elárulta, bizonyos értelemben az összes komoly autóversennyel azért hasonlítható össze a Ládaderbi – nyilván a helyén kezelve –, mert mégiscsak egy adott, mindenkire vonatkozó szabályrendszerből kell kihozni a legtöbbet, és a legjobb nyer. „Volt ilyen és olyan meglepetés is. Volt olyan járgány, amiről nem gondoltam volna, hogy eljut az első kanyarig, és aztán egészen szépen ment. Nagyon érdekes volt egyébként a súlypontoknak a kialakítása – hogy voltak magas építmények, ugyanakkor nagyon alacsony volt a súlypont. Ami azért ebben a versenyzési formában előny. És voltak olyanok, amelyektől egy picit többet vártam volna, mert olyan műszaki dolgok voltak a kasztni alatt, ami talán picit többre lett volna hivatott" – tette hozzá Szujó.

A hangulatért Till Attila mellett Matthesz Flóra és Farkas Gergely társműsorvezetők feleltek, de a versenyt élőben is lehetett nézni a TikTokon, a kortárs magyar rap egyik legizgalmasabb arca, Lil Frakk közvetítette az eseményeket.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!