Spielberg és Tarantino klasszikusokkal hangolódhatunk az idei Oscar-gálára

Spielberg és Tarantino klasszikusokkal hangolódhatunk az idei Oscar-gálára
Itthoni idő szerint március 28-án hajnalban rendezik meg az idei Oscar-díjátadót, amit a Paramount Network egy Oscar-héttel előz meg. A hét folyamán minden nap arany szoborral jutalmazott alkotások várják a nézőket, ezzel is fokozva a hangulatot a gálára.

Az Oscar-hetet Francis Ford Coppola alkotása, a maffiafilmek legnagyobb királya, A keresztapa nyitja március 21-én a Paramount Network műsorán. Bár a tizenegy jelölésből csak hármat kapott meg, sikere a mai napig tagadhatatlan. Rögtön másnap érkezik a nagysikerű folytatás, A keresztapa 2., ami az 1974-es Oscar-díjátadón a Legjobb film mellet a Legjobb rendezőnek járó díjat is elnyerte.

2020-ban egyértelműen a dél-koreai Élősködők aratta a legnagyobb sikert a 92. Oscar-gálán, a hat jelölésből négyet meg is nyert Pong Dzsunho remekműve. A történet egy szegénységben élő családról szól, akik hazugságok árán beférkőznek a tehetős Park család bizalmába. Vajon hogyan tudják fenntartani a látszatot? Március 23-án fény derül minden válaszra. Még aznap este John Travolta és Samuel L. Jackson alakításában a két szabadszájú gengszter, Vincent és Jules is a képernyőre lép a Ponyvaregény című kultuszfilmben.

Alejandro González Inárritu 2014-ben bemutatott tragikomédiája, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) március 24-én lesz látható a filmrajongók számára. A film főszereplője, Riggan Thomson (Michael Keaton), egykor a legnépszerűbb sztárok köréhez tartozott, de mára azonban sokan elfelejtették. Nagy visszatéréseként pedig megrendezi saját színdarabját, melynek főszerepét is magára osztja. Vajon képes lesz a kiégett színész feltámasztani karrierjét, vagy végérvényesen beleőrül új projektjébe?

Március 25-én három férfi útja keresztezi egymást az 1980-as nyugat-texasi sivatag kellős közepén. A Cormac McCarthy azonos című regénye alapján készült alkotás egy rosszul sikerült kábítószerüzlet, valamint az ennek hatására kialakult hajsza történetét meséli el elképesztő feszültséggel és hihetetlen színészi játékkal. A Nem vénnek való vidék négy Oscar-díjat nyert 2008-ban, köztük a fődíjat.

Március 26-án Tom Hanks főszereplésével a Ryan közlegény megmentése repít el minket a II. világháború torokszorító ütközeteibe. A film a normandiai partraszállással kezdődik, a 24 perces jelenet pedig olyan jól sikerült, hogy minden idők legjobb csatajelenetei között tartják számon. Az 1999-es Oscar-díjátadón öt díjat nyert el Steven Spielberg filmdrámája.

A hetet egy igazi zenés est zárja: március 27-én a képernyőkön először Baby és Johnny viharos szerelmi története, a Dirty Dancing: Piszkos tánc várja a nézőket, majd utána pedig Taron Egerton fog elvarázsolni minket hangjával, az Elton John életéről szóló Rocketman című filmben. Talán senkinek sem lesz meglepő, hogy mindkét alkotás a legjobb eredeti filmdal kategóriában nyerte el az Oscar-díjat.

Az Oscar-hét filmjei a Paramount Channelen:

Március 21. 21:00 – A keresztapa

Március 22. 21:00 – A keresztapa 2.

Március 23. 21:00 – Élősködők // 23:40 – Ponyvaregény

Március 24. 21:00 – Birdman, avagy (A mellőzés meglepő ereje)

Március 25. 23:15 – Nem vénnek való vidék

Március 26. 23:20 – Ryan közlegény megmentése

Március 27. 18:50 – Dirty Dancing: Piszkos tánc // 21:00 – Rocketman

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!