Shakti, a határokon átívelő világzenei együttes 45 év után visszatér Budapestre

Shakti, a határokon átívelő világzenei együttes 45 év után visszatér Budapestre
A határokon átívelő világfúziós együttes 2023. januárjában világkörüli turnéra indult, hogy megünnepeljék a Shakti születése óta eltelt fél évszázadot. A formáció 2023-as turnéja során Magyarországon is koncertet ad július 2-án, vasárnap este fél nyolckor az Erkel Színházban.

A Shakti az indiai klasszikus zene és a jazz egyedülálló fúziójáról ismert világszerte. A formáció 50 éve jött létre, ám 45 év kihagyás után most egy világ körüli turnén térnek vissza, hogy tovább folytassák az ötven éve életre hívott fúziós zenei hagyományukat.

Az 1970-es években alakult zenei szupercsapat különböző kulturális hátterű virtuóz zenészeket karol össze, többek között a legendás gitárost, John McLaughlint, a neves tablajátékost, Zakir Hussaint, L. Shankar hegedűst és Vikku Vinayakram ghatam-játékost. A Shakti úttörő zenéje most túllépi a határokat, és lenyűgöző élményt teremt a világ közönsége előtt.

A zenekar különböző életterületekről, kultúrákból és zenei háttérből érkező embereket hozott össze, ennek ellenére mégis az egység és a harmónia érzését teremti meg a színpadon.

A Shakti különleges képessége, hogy ötvözik a változatos zenei hagyományokat, ezáltal egy harmonikus muzikális élményt hoznak létre.

Idén ünneplik visszatérésüket

A Shakti idén ünnepli az 50. évfordulóját a This Moment című albummal, amely várhatóan 2023. június 23-án jelenik meg a CD-n és LP-n az Abstract Logix kiadó gondozásában.

A zenekar ötven éve alapozta meg hírnevét, és most több mint 45 év kihagyás után kiadja első stúdióalbumát, amely új kompozíciókat és előadásokat tartogat a közönségnek.

A jelenlegi Shakti idén ráadásul egy erőteljesen dinamikus kollektívát alkot, hiszen Shankar Mahadevan énekes, Ganesh Rajagopalan hegedűs és Selvaganesh Vinayakram ütőhangszeres is csatlakozott a zenekarhoz.

A banda világ körüli turnéja a mai napig inspirálja és befolyásolja a zenészeket szerte a világon. Az indiai klasszikus zene és a jazz úttörő fúziója egy új zenei műfaj előtt nyitotta meg az utat, amely folyamatosan fejlődik és elbűvöli a közönséget.

A formáció itthon is koncertet ad július 2-án, vasárnap este fél nyolckor az Erkel Színházban.

Jegyek: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/shakti-budapest-erkel-szinhaz-603042/event.html , illetve személyesen az Tex országos jegyirodáiban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Shakti, zene, kultúra