Rekordot döntött az Ubuntu Edge

Rekordot döntött az Ubuntu Edge
A közösségi finanszírozás új rekorddal büszkélkedhet, 12,8 millió dollárt dobtak volna össze az Ubuntu Edge rajongók az Indiegogon. Hősies bukásnak tapsol a világ.

A sajtó egy hónapja az Ubuntu Edge bukását jósolja, de mint korábban már beszámoltunk róla inkább marketing fogásnak tűnik az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon indított kampány.

Gyakorlatilag azoknak lett igazuk, akik az Ubuntu okos telefon-szerü eszközének a kudarcát jósolgatták, de mivel közben minden idők legnagyobb összegét sikerült összegyűjteni, végülis hősies bukásként emlegeti a sajtó a projektet.

Az Ubuntu és az Indiegogo bebizonyította, hogy a Kickstarteren kívül is lehet sikert elérni, még ha az egy meg nem valósult projekt is.  A közösségi finanszírozás jelen esetben inkább a figyelemfelkeltés eszköze volt. Az elképesztő sajtó megjelenés határozottan jót tett az Ubuntu hírnevének.

Az összegyűjtött 12,8 millió dollárt a cég nem veszi fel, mivel a megcélzott 32 milliós cél nem teljesült. Mindazonáltal mintegy  27500 támogató ajánlott fel kisebb-nagyobb összeget a gyűjtés folyamán, több mint 20 ezer hozzászólás született az elmúlt hónapban. A média nyilvánosság pedig folyamatosan fókuszban tartotta a céget, amely így elképesztően alacsony befektetéssel szerzett magának egy olyan népszerűséget, amelyet szinte semmilyen más PR eszközzel nem érhetett volna el.

A projektet indító fejlesztők most már biztosan tudják, hogy egy ilyen termékre mennyi early adopter pályáznak, s a hősies bukás így alakulhat egyszer majd sikertörténetté.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!