Rekordnevezés a Hypewriteren - vajon ki nyeri a 10.000 eurós fődíjat?

Rekordnevezés a Hypewriteren - vajon ki nyeri a 10.000 eurós fődíjat?
Lezárult a Hypewriter, nemzetközi sorozatötlet pályázat jelentkezési időszaka. Az idén harmadik alkalommal meghirdetett versenyre minden eddiginél többen, 38 országból 450-en jelentkeztek.

A nyolc legizgalmasabb pályamű alkotója október 5-én pitchfórumon mutathatja be sorozatötletét, a nyertes 10.000 euróval lesz gazdagabb, pályaművéből teljes értékű pilot készül, mely nagyközönség elé is kerül. A pitchfórum zsűrijében Enyedi Ildikó filmrendező, Branko Cakarmis, a szlovén POP TV programigazgatója, Petr Kolecko, a Hypewriter első versenyének döntőse, cseh forgatókönyvíró, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója, és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója foglal majd helyet.

2021-ben már harmadik alkalommal hirdette meg a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös szervezésű nemzetközi televíziós pitchfórum – sorozatötlet pályázatát, a Hypewritert, amelyre fiatal, de már tapasztalattal rendelkező forgatókönyvírók mellett olyan pályázók jelentkezését is várták, akik eddig leginkább csak saját maguk és környezetük szórakoztatására rukkoltak elő jobbnál jobb sorozatötletekkel. A verseny célja, hogy műfaji korlátozás nélkül felkutassa a legeredetibb új tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat.

Az idei felhívás szerint a pályázatokat augusztus 31-ig lehetett beküldeni. A nevezési időszak lezárásáig közel 450 jelentkezés érkezett zömében a kelet-közép-európai régióból, de az összesen 38 országot számláló mezőnyben egyesült államokbeli, indiai, brazil, iráni, ausztrál vagy éppen zambiai alkotók is vannak. A Hypewriter a nemzetközi mezőny mellett a hazai forgatókönyvírókat is szép számban megmozgatta, csaknem 270 sorozatterv érkezett magyar pályázóktól. Ez az idén harmadik alkalommal meghirdetett verseny eddigi legnépesebb mezőnye, csaknem háromszor annyi pályázóval, mint az előző évek alkalmával.

A 2021-es Hypewriter versenyzői közül nyolcan meghívást kapnak az október 5-én, Budapesten megrendezendő pitchfórumra, ahol angol nyelven, nemzetközi zsűri előtt mutathatják be ötleteiket. A tét óriási, hiszen itt dől majd el, hogy ki nyeri a 10.000 eurós fődíjat és a lehetőséget, hogy pályaművéből a Paprika Studios gyártásában teljes értékű pilot készüljön, amely az RTL Magyarország jóvoltából nagyközönség elé is kerül.

A sorozatötlet-pályázat zsűrijében Enyedi Ildikó, az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film rendezője, forgatókönyvíró, Branko Cakarmis, a szlovén piacvezető televízió, a POP TV programigazgatója, Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója és Trunkó Bence, a Paprika Studios kreatív igazgatója foglal majd helyet. Rajtuk kívül a döntnökök között üdvözölhetjük továbbá Petr Koleckot, a Hypewriter első versenyének döntősét, aki napjaink egyik legkeresettebb cseh forgatókönyvírójának számít.

Az október 5-i pitchfórumot a résztvevők és meghívott vendégek mellett korlátozott számban érdeklődők is megtekinthetik. Regisztrálni a hypewriter.tv oldalon lehet, a jelentkezésekről a szabad férőhelyek függvényében a szervezők döntenek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Hypewriter, sorozat