Rekord nézettséggel debütált Magyarországon a Sárkányok háza

Rekord nézettséggel debütált Magyarországon a Sárkányok háza
Minden előzetes várakozást felülmúlt a Trónok harca előzménysorozata az HBO Max streamingplatformon.

Debütálása első 48 órája alatt a Sárkányok háza első részét összesen többen nézték a felhasználók, mint bármelyik másik premiert, beleértve az HBO Maxon idén korábban bemutatott Batmant is – közölte a Media1.hu-val a streaming platform üzemeltetője szerdán.

„A Sárkányok háza messze a legsikeresebb premierünk Magyarországon az HBO és az HBO Max történetében. Minden korábbi bemutató rekordját megdöntötte. Az első rész nézettsége minden előzetes elvárásunkat felülmúlta” – mondta el Pinczés-Pressing Ádám, a magyar HBO pr-vezetője.

A Sárkányok háza első része egyszerre vált elérhetővé az HBO Max huszonegy európai országában Skandináviában, a Benelux államokban, Közép-Kelet-Európában és az Ibériai-félszigeten, közép-európai idő szerint hétfőn hajnali három órakor. A platformot a hajnali óráktól kezdve minden korábbinál többen látogatták, majd a látogatóforgalom hétfő este ért a csúcspontjára.

Az Egyesült Államokban a Sárkányok háza premierjét vasárnap este összesen tízmillióan nézték meg a lineáris HBO-n és az HBO Maxon, amely a legnagyobb közönség, melyet saját gyártású sorozat premierje elért az HBO történetében.

A George R. R. Martin Tűz és vér című regényén alapuló tízrészes sorozat további epizódjai a következő kilenc hétfőn válnak majd elérhetővé. A sorozat cselekménye kétszáz évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház történetét meséli el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!