Rajkai Zoltán főszereplésével leforgott a közösségi finanszírozásból megvalósult MELANGE

Rajkai Zoltán főszereplésével leforgott a közösségi finanszírozásból megvalósult MELANGE
Králl Kevin filmrendező és Vasas Petra producer közös kisfilmjének a napokban ért véget a forgatása, melyre előző év végén sikerült összegyűjteni a kitűzött célösszeget. A produkció kampánya a másfél éve indult online közösségi piactéren, a Brancson valósult meg. Rövid időn belül a Melange-é már a harmadik sikeres filmes kampány ezen az oldalon.

A 3 nap alatt leforgott filmben a főszereplőt Rajkai Zoltán alakítja, míg szintén fontosabb szerepekhez jutnak Tóth Károly, Spilák Klára és Varga Gábor színművészek is.

A fim egyetlen éjszaka történetét meséli el, amikor egy középkorú színész útnak indul a saját filmbemutatójára. A bemutatót és a filmszerepet karrierje régóta vágyott beteljesülésének reméli, azonban az ünneplést beárnyékolja az édesapja halála, akit pár nappal az esemény előtt veszít el. A színészt egy fiatal sofőr szállítja el a bemutatóra, akivel az út közben beszédbe elegyedik az apjával való kapcsolatáról.

"A Melange egy keserédes szerelmeslevél a férfilétről, az apaságról, és a filmek szeretetéről. Egy rövid, de hatásos tanulmány, amely egy férfi lelken keresztül boncolgatja gyerekkori álmokat és saját egoizmusunk megannyi kérdését" - meséli a rendező.

A Brancson támogatók mellett olyan cégek is beálltak a film mellé, mint a Nespresso, a Viwa Vitaminvíz, a Scitec Nutrition, a Roombach Hotel, és a Tabán Mozi.

A kisfilm a támogatás útján időközben magyar-szlovák koprodukcióvá vált, valamint a Filmnexus, az Editinn, a Spark Promotions, a Color Nyomda és a CinProCas is segítette az alkotók munkáját.

Az alkotópáros korábban animációs- dokumentumfilmjeikkel vált ismertté a filmes szakmában. Tükörkép című, a holokauszt témájával foglalkozó animációs filmjük nemrégiben vált elérhetővé a FILMIO oldalán, míg „Ha egy kék lufi lennél” című filmjük jelenleg is látható különböző filmfesztiválok programjaiban.

A Melange várhatóan március közepére készül el, és korábbi alkotásaikhoz hasonlóan hazai és nemzetközi filmfesztiválokon, alkalmi vetítéseken, később pedig streaming platformokon lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!