Operaszerda online Rost Andreával

Operaszerda online Rost Andreával
Rost Andrea főszereplésével folytatódik az OperaSzerda, Giacomo Puccini Pillangókisasszony című operájának legszebb részletei hangzanak el szerdán az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán.

Mint írják, Puccini operájában Kelet és Nyugat találkozása követhető nyomon. A történet szerint egy 15 éves gésa amerikai vőlegényéért feladja vallását, kultúráját, vállalva, hogy rokonai ezért kitagadják. A vőlegény számára azonban csak kaland az egzotikus szerető, játék a japán esküvő. Pillangókisasszonyból a nézők szeme előtt válik asszonnyá, akit csak kitartó szerelme és gyermeke tart életben.

Cso-Cso-szán és Pinkerton története a szerelmi tragédiák sorából is kiemelkedik. Az ideiglenes házasságot valódi érzelmi és törvényes kötésnek gondoló Pillangókisasszony történetében a remény elvesztése után már csak a halál lehet a kiút.

A mű koncertszerű keresztmetszetében a címszerepet Rost Andrea alakítja, partnerei Ulbrich Andrea (Szuzuki), Boncsér Gergely (Pinkerton), Fokanov Anatolij (Sharpless) és Megyesi Zoltán (Goro). Zongorán közreműködik Szennai Kálmán, az est művészeti vezetője Kovács Mária Anna, a műsorvezető Mona Dániel - áll az MTI közleményében.

A közvetítés a Facebookon és az Origón látható.

Fotó: Opera-Világ

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!