Október 7-én mutatja be az RTL Enyedi Ildikó emberkereskedőkről készített sorozat-epizódját

Október 7-én mutatja be az RTL Enyedi Ildikó emberkereskedőkről készített sorozat-epizódját
Hypewriter premier az RTL-en: október 7-én 23.30-kor debütál a nézők előtt a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös sorozatötlet pályázatának 2021-ben nyertes pályaműve, az Angyaltrombiták. A Besenyei Katalin ötlete és forgatókönyve alapján készült alkotást Enyedi Ildikó rendezte. A fordulatos thriller két barátnő történetét meséli el, akik az emberkereskedők nyomába erednek, hogy kiszabadítsák egyikük húgát és bosszút álljanak az őket is fogva tartó maffián.

Angyaltrombiták címmel eredeti, érzelmes, szívhez szóló thrillert forgatott az Oscar-díjra jelölt, Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet is jegyző Enyedi Ildikó. Az izgalmas cselekményű történet fő helyszíne a Viharsarok, főszereplője Anna és Jázmin, akik emberkereskedelem áldozatai voltak, most pedig egy magyarországi védett házban élnek. Miután megtudják, hogy Jázmin 15 éves húga, Bella is külföldre kerülhetett megszöknek a védett házból, hogy megmentsék őt és bosszút álljanak a maffián.

A fordulatokban gazdag sorozat-epizód a Hypewriter, nemzetközi televíziós pitchfórum – pályázaton 2021-ben első díjat nyert Besenyei Katalin ötlete alapján készült. A nyertes fődíja 10.000 euró volt, valamint lehetőséget kapott, hogy pályaművéből tejes értékű pilot készüljön, amely az RTL Magyarország jóvoltából ezúttal nagyközönség elé is kerül.

Az Angyaltrombiták pilot epizódjának premier adása október 7-én 23.30-kor lesz az RTL-en, majd ezt követően az RTL+ kínálatában lesz elérhető a felhasználói csomagtól függően egy hétig, egy hónapig, vagy az RTL+ előfizetői számára egészen az év végéig. Enyedi Ildikó rendező alkotótársai, többek között Vaszari Júlia operatőr, Karácsony Ilona jelmeztervező és Láng Imola látványtervező volt, a főbb szerepeket Baranyi Emma, Kurta Niké és Berki Szofi alakítja.

• Sokrétegű és sok szempontból roppant eredeti alkotásról van szó, ami, az emberkereskedelem nagyon komoly témájáról szeretettel, humorral, fordulatosan beszél, miközben mély pszichológiai igazságokra világít rá. Két egyáltalán nem szokványos hős, ha úgy tetszik két szuperhős története ez, amely segít abban, hogy ehhez a számunkra nagyon távoli, idegen traumához olyannyira közel kerülhessünk, hogy esetleg tudjunk ellene tenni is. Kipróbált, nagyon klassz munkatársakkal dolgoztunk a felvételen. Úgy indultunk ide, hogy csinálunk egy érzelmes, szívhez szóló thrillert, ami úgy tűnik sikerült is – mondta Enyedi Ildikó.

Az Angyaltrombiták ötletének is teret adó Hypewriter 2023-ban is keresi a legeredetibb ötleteket és alkotóikat. A pályázati szakasz lezárult, az idén ötödik alkalommal meghirdetett versenyre a világ minden tájáról, hat kontinens 40 országából, közel 250-en jelentkeztek. A nyolc legizgalmasabb pályamű alkotója októberben pitchfórumon mutathatja be sorozatötletét. A zsűri által legjobbknak ítélt ötlet alkotója ezúttal is 10.000 euróval lesz gazdagabb, a pályaműből készült pilotot pedig az RTL Magyarország bemutatja a nagyközönségnek.

A 2018-as Hypewriter nyertes, A hentes című noir krimi első epizódja többek között Alföldi Róbert, Csuja Imre, Földes Eszter, valamint Hegyi Barbara szereplésével október 9-től elérhető az RTL+-on az előfizetéssel rendelkező felhasználók számára.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!