Netkapcsolat nélkül is videokonferenciázhatsz ezzel a programmal!

Netkapcsolat nélkül is videokonferenciázhatsz ezzel a programmal!
Folyamatosan építgeti, csiszolgatja a Microsoft videokonferencia alkalmazását, a Teamset. Legutóbb is újabb funkcióval bővítette: ezúttal a netkapcsolat nélküli (offline) lehetőséggel.

Sohasem lehetett volna annyira népszerű alkalmazás a Microsoft Teams, ha nincs a világjárvány. Ezzel persze nem az alkalmazást minősítjük, sőt a redmondiak javára írható, hogy nem elégedtek meg a Teams vitathatatlan sikerével, hanem folyamatosan új funkciókkal bővítik, hogy még kezesebb, még jobban használható legyen - írja a hvg.hu.

Az alkalmazás egyik legújabb funkciója az offline, azaz a netkapcsolat nélküli mód. Másként fogalmazva: mostantól internetkapcsolat nélkül is hozzá lehet férni a Microsoft Teams bizonyos funkcióihoz. Csodák persze nincsenek: internet hiányában nem lehet küldeni és fogadni üzeneteket, viszont keresgélni lehet a legutóbbi csevegésekben és csatornákban, amelyek rögzítve vannak.

Ami talán még ennél is fontosabb: lehetőség van arra, hogy a felhasználó összeállítsa az üzenetét, amit majd akkor küld el, ha újra van internet-kapcsolat, azaz a munka nagy részét offline módban végezheti el. Ez jól jöhet olyan helyeken és helyzetekben, ahol és amikor nem megbízható a netkapcsolat.

Az offline mód bevezetése cseppet sem váratlan, a Microsoft ugyanis már 2018 februárjában jelezte, hogy dolgoznak ilyen funkción, s ezt 2019 májusában újra megerősítette, bár akkor még nem tudott konkrétumot mondani a bevezetés időpontjáról.

Fontos viszont tudni, hogy az offline mód egyelőre csak az asztali gépeken fut, ezért iOS alatt, valamint az androidos eszközökön még nem érhető el ez a funkció. Várható persze, hogy a Microsoft ezekre az eszközökre is gondol, azonban a frissítéssel kapcsolatban még nem nyilatkoztak.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!