Nem engedik vissza a Trumpot Facebookra

Nem engedik vissza a Trumpot Facebookra
A Facebook túlságosan kockázatosnak tartja, hogy Donald Trump jelen legyen a közösségi oldalon. A tiltás 24 óra helyett most már határozatlan időre szól.

Mark Zuckerberg csütörtök délután egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy a szerdáról csütörtökre éjjel bejelentett 24 órás tiltást követően sem engedik fel Donald Trumpot a Facebookra, az amerikai elnök hozzáférését "határozatlan időre" felfüggesztik.

A lépésre azután szánta el magát a cég, hogy szerdán a Donald Trump mellett tüntető szimpatizánsok vonultak a Capitoliumhoz, ahová – miután az elnök nyilvánvalóvá tette, hogy nem hajlandó távozni a hatalomból, az alelnöke pedig nyíltan fordult ellene –, be is tört a tömeg.

Zuckerberg úgy fogalmazott: az elmúlt 24 óra sokkoló eseményei bebizonyították, hogy Donald Trump arra használja a még hátralévő hivatali idejét, hogy aláássa a békés hatalomátadást a megválasztott új elnöknek, Joe Bidennek.

A Facebook vezére azt is kijelentette, a határozatlan idejű tiltás legalább két hétig tart majd – amíg le nem zajlik a hatalomátadás –, és érinti Trump Facebook-oldalát és Instagram-fiókját is.

Zukerberg arról is ír, hogy Trump bejegyzéseivel nem ítélte el a Capitolium épületébe betörőket, velük szemben "elnéző" volt. Ezeket a posztokat a Facebook szerdán törölte a platformról.

Az egész ország számára egyértelmű kell, hogy legyen, hogy a következő 13 napban a hatalom átadása békésen fog lezajlani – írta bejegyzésében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!