Nagy Ágnes állatszobrai is láthatóak Velence nemzetközi tárlatán

Nagy Ágnes állatszobrai is láthatóak Velence nemzetközi tárlatán
A szobrászművész személyében először állít ki magyar alkotó Velencében, a CONTEMPORARY VENICE 2021 – ITSLIQUID Nemzetközi Művészeti Kiállításon.

Nagy Ágnes különleges, robosztus, zoomorf szobrai legutóbb 2020 szeptemberében a Várkert Bazár teraszán mutatkoztak be a nagyközönségnek. Az Ezek nem állatok! című kiállítás műalkotásai közül Velencében a „Venetia II.” bronz oroszlánt, a „Europe II.” acél bikát, a „Terra Antiqua” unikornist és a „Verona II.” acél langusztát tekinthetik meg az érdeklődők a patinás Albrizzi-Capello palotában.

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő CONTEMPORARY VENICE 2021 - ITSLIQUID Nemzetközi Művészeti Kiállítást és Vásárt óriási várakozás övezi, hiszen ez az egyik első művészeti esemény a pandémia után újranyíló Velencében. Ebben a helyzetben még nagyobb figyelem irányul a válogatásban szereplő több mint 600 művészre, akik a fotóművészet, festészet, videóművészet, installáció, szobor és előadóművészet területén alkotnak, a világ mintegy 40 országában.

Nagy Ágnes szobrászművész kiemelte: „A budapesti kiállítás sikere után elképzeltem, milyen jól mutatna a velencei ihletésű oroszlán és a „Terra Antiqua” egy velencei patinás palotában” – mondja Nagy Ágnes a folytatás lehetőségeiről. „A jelentkezést egy pénteki napon küldtem el, és már hétfőn válaszoltak, hogy nagy örömmel kiállítják a munkáimat. A nagy óvatosságot igénylő súlyos szobrok utaztatása ebben a rendkívüli helyzetben nagy szervezéssel és bonyodalmakkal jár, beleértve a velencei lagúnákon hajón történő szállításukat is, de számomra így is hatalmas megtiszteltetés a részvétel, amit izgatottan várok.”

Az idei válogatás Luca Curci kurátor felhívására az identitás témáját járja körül: a hétköznapi életünkkel párhuzamos létezés jelentéstartalmait és az életstílust vizsgálja. A kurátor koncepciója szerint hétköznapjaink történései identitásunk és közösségeink reflexiói. Az új városi karakter, az új rend, új hétköznapokat ígér.

„Állatszobraim szimbolikus jelentőséggel bírnak, emberi tulajdonságok kifejeződései, éppúgy tudatos lényünké, mint tudattalan ösztöneinké. Éppen annyira az erő, a dinamizmus, a jámborság megtestesítői, mint a lélek tükröződései, a hit kifejeződései” – hangsúlyozza Nagy Ágnes.

A kiállítás szervezői: az ITSLIQUID Group, a Venice Events és az ACIT Venice - Olasz-Német Kulturális Egyesület.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!