Mozgásban az oktatás videópályázati felhívás

Mozgásban az oktatás videópályázati felhívás
A Mozgásban az oktatás (Education in Motion) videópályázatot az Európai Bizottság szervezi az Oktatás, bármi áron (Education, no matter what) kampány keretén belül. A verseny lehetőséget ad a fiataloknak, hogy megosszák történeteiket a kihívások közepette történő tanulásról, és bemutassák dokumentumfilm-ötletüket arról, hogyan befolyásolja az oktatás a környezetünket válság idején.

A Verzió Dokumentumfilm Fesztivál is hisz abban, hogy az oktatás alapvető jog és alapvető szükséglet a gyermekek számára. A humanitárius válságok világszerte azzal fenyegetnek, hogy a gyermekek és fiatalok oktatását megzavarják. Az oktatás a változás motorja: erőteljes és alapvető fontosságú. Az oktatásnak mindig lehetségesnek kell lennie, történjék bármi. Ezért az EU világszerte befektet az oktatásba a krízissel sújtott területeken.

A DG ECHO-ról bővebben:

A DG ECHO az Európai Bizottság számos speciális szervezeti egységének egyike, az Európai Polgári Védelem és Humanitárius Segítségnyújtási Műveletek Főigazgatóságának rövidítése. Katasztrófa vagy humanitárius vészhelyzet esetén a DG ECHO segítséget nyújt az érintett országoknak és a lakosságnak. A szervezet 1992 óta nyújt segítséget a rászorulóknak. Az EU több mint 1 milliárd eurós éves költségvetésével a világ egyik legnagyobb humanitárius segélyszervezete.

Az EU különböző formális és nem formális oktatási módokon keresztül segíti a válsághelyzetbe került gyermekeket abban, hogy visszatérhessenek az oktatásba, és ott maradhassanak. A vészhelyzetekben és elhúzódó válsághelyzetekben történő oktatásra vonatkozó politikájával az EU célja, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a válságok hatását a gyermekek tanulására.

A DG ECHO 2022-2023-ban elindította a #EducationNoMatterWhat kampányt, hogy felhívja a figyelmet arra, mit tesz az EU annak érdekében, hogy az oktatás humanitárius válsághelyzetekben is folytatódjon.

Kiknek szól a videópályázati felhívás?

18-24 év közötti fiataloknak, akik szívesen megosztanák saját véleményüket a fenti témában egy rövid (max. 60 mp) videó formájában.

Miért éri meg pályázni?

A nyertes lehetőséget kap arra, hogy a VICE World News-zal együttműködve elkészíthessen egy 5-10 perces dokumentumfilmet az #EducationNoMatterWhat témában, a saját, eredeti ötlete alapján.

Jelentkezés és pályázati anyag:

A versenyben bármely 18 és 24 év közötti uniós lakos részt vehet. A résztvevők által benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell:

• az „Oktatás, bármi áron” humanitárius kontextusban való személyes nézőpont kifejtése

• a filmvázlat - miről fog szólni a dokumentumfilm?

• összefoglaló meggyőző érvekkel arról, hogy miért szükséges ezt a figyelemre méltó történetet elmesélni.

Jelentkezési határidő: február 12.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!