Miért fáj az embernek a saját élete? – Pilinszky verset zenésített meg a Kávészünet zenekar

Miért fáj az embernek a saját élete? – Pilinszky verset zenésített meg a Kávészünet zenekar
Megjelent a Kávészünet zenekar legújabb klipje, amely a Tilos csillagon című verset dolgozza fel. Pilinszky János alkotásában jelen lévő mérhetetlen fájdalom és mindent átszövő magány a klipben egy különleges koreográfiával jelenik meg.

A zenekar tavaly szeptemberben mutatta be 6. nagy albumát, ami az „Ez a világ amilyen nagy” címet viseli. A lemezen szinte minden egyes dalban megszólal egy közreműködő, ami által még érdekesebb lesz a teljes hanganyag. Szeptember óta háromhetente jelennek meg a dalok, így a mai nap folyamán is debütált az egyik vers a korongról.

„Szeretjük azokat a megoldásokat, amikor különféle művészeti ágak kapcsolódnak össze, mint például ebben a klipben is” – mondta Boros Bálint, a zenekar basszusgitárosa. Pilinszky János Tilos csillagon c. írásához Balogh Csongor a pécsi Balett táncosa készítette a koreográfiát, és a klipben is ő látható, ahogy a költő vívódását mutatja be. „Ez a fajta ábrázolásmód gyönyörűen mutatja meg Pilinszky lelkében zúgó harcokat, az életét megkeserítő szenvedéseit” – tette hozzá Németh Bendegúz, a zenekar gitárosa.

„Hangszerelésében egyébként szándékosan egyszerű megoldásban gondolkodtunk, ezért egy visszafogottabb köntöst kapott a dal, egészen pontosan a vers” – jegyezte meg Komáromi Kristóf, a zenekar dobosa.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!