Megjelent a Bagossy Brothers Company ötödik sorlemeze

Megjelent a Bagossy Brothers Company ötödik sorlemeze
Angyalok A Parkolóban címmel jelent meg a Bagossy Brothers Company ötödik sorlemeze. Az idén 10 éves zenekar új albumán néhány dalban visszanyúltak az első idők Bagossy-s hangzásvi-lágára jellemző hangszereléshez, míg a Szép mentés az első olyan szám az együttes történeté-ben, amelyet Bagossy Norbi zongorán írt meg.

A 2013-ban alakult gyergyószentmiklósi zenekar, eddig négy nagylemezt, egy szimfonikus koncert lemezt, egy EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A csapat minden albuma többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Veled Utazom hatszoros platina minősítést ért el, amelynél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat, míg a 2021-es Fordul a világ album már négyszeres platinalemez. Ehhez a sorhoz csatlakozott a napokban megjelent az Angya-lok A Parkolóban.

„Izgatottan vártuk már, hogy az ötödik nagylemezünk is napvilágot lásson. Ezen az albumon is szerepelnek olyan dalok, melyekben kísérletezünk egy picit, viszont az első idők Bagossy-s hang-zásvilágára jellemző hangszerelés is megtalálható rajta” - meséli Bagossy Norbert.

A felvételek részben hazai pályán, a gyergyószentmiklósi Montain Air, részben Budapesten, a So-unday stúdióban zajlottak, az album producere Ligeti György volt, a mesteringet pedig Szabó Szebasztián készítette.

A lemezről több dal korábban kislemez formájában is elérte már a több milliós online megtekin-tést, hamarosan pedig az utolsóként megjelenő dal, a néhány nap alatt közönségkedvencé váló Szép mentés is klipet kap.

„A szép mentés című dalunkra vagyok az egyik legbüszkébb erről a lemezről. Külön érdekesség, hogy ez a zenekar történetében ez az első olyan dal, melyet zongorán írtam meg. Talán ennek is köszönhető, hogy ennyire szépen egymásra talált a dallam, a szöveg és a hangszerelés” - tette hozzá Bagossy Norbert.

A zenekar története ez év elején újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen 2023. március 11-én telthá-zas koncerttel ünnepelték 10 éves születésnapjukat, első magyar fellépőként az MVM Dome-ban, mellyel felállították minden idők legnagyobb hazai beltéri nézőszámának rekordját is.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!