Meghosszabbítják a Bocskai-kincseket bemutató kiállítást

Meghosszabbítják a Bocskai-kincseket bemutató kiállítást
A nagy érdeklődésre tekintettel a FÓRUM bevásárlóközpont és a hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum meghosszabbítja a Bocskai-kincseket bemutató kiállítást.

Az eredetileg január 22-ig nyitva tartani tervezett kiállítás olyan népszerű a vásárlók körében, hogy négy nappal tovább, január 26-ig lesz látható a bevásárlóközpontban. Az első héten 40 iskolai csoport és napi több mint 1000 látogató kereste fel a Fejedelmi Kincstár című kiállítást, amely Bocskai István fejedelem koronájának és jogarának nemes és hiteles másolatait mutatja be. Az 500 eredeti drágakővel díszített korona nemcsak gyönyörű, de a története is nagyon izgalmas.

Ezt is megismerhetik azok az iskolai csoportok, akik részt vesznek a kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Emellett felpróbálhatják a hajdúk viseleteit és kézbe vehetik fegyvereiket is. A játékos, interaktív történelemóra már a múlt héten is teltházzal ment, s olyan népszerű volt az iskolák körében, hogy többször párhuzamosan is kellett foglalkozásokat tartani. A túljelentkezés miatt a FÓRUM a jövő héten is várja a csoportok időpontfoglalásait a 9.00 és 15.00 óra közötti időszakban.

Szerdán a múzeum hagyományőrző bemutatója, a „Hajdú őrjárat” is sokak kíváncsiságát felkeltette. A Bocskai „elit katonáit”, vagyis a kék darabontokat megidéző hagyományőrzők a hajdúk korhű viseletében és fegyverzetében, zenélve masíroztak végig a bevásárlóközponton, hogy felhívják a figyelmet a Bocskai-koronát bemutató kiállításra. A rendhagyó flashmob elérte célját, mert hosszú sor alakult ki a kiállítási pavilon előtt. Valószínűleg így lesz ez a pénteki (16.30) és a vasárnapi (13.00) előadáson is.

Nem véletlen tehát a hosszabbítás, hisz egy rendkívüli műkincs megtekintésére és történelmünk egy dicső korszakának a megismerésére nyílik lehetősége mindazoknak, akik felkeresik a FÓRUM-ban lévő kiállítást a január 26-ig.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: kultúra, múzeum