Meghirdették az online Vörösmarty-versmaratont

Meghirdették az online Vörösmarty-versmaratont
Meghirdették az online Vörösmarty-versmaratont, az érdeklődők április 6-ig küldhetik el a mozgóképen rögzített kedvenc Vörösmaty-versüket a szervezőknek - közölte az MTI.

A főszervező Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a Vörösmarty Emlékházzal együttműködve a Vörösmarty-emlékév alkalmából online versmaratont hirdet, amelynek összefűzött felvételét az emlékév záróeseményével együtt a Magyar Költészet Napján, április 11-én teszi közzé médiafelületein - olvasható a közleményben.

Mint írják, a koronavírus-járvány miatt személyes jelenlét nélkül, virtuálisan bonyolították a jubileum alkalmából, gyerekeknek szervezett rajzpályázatot és a versünnepet is. Az emlékév zárórendezvényére április 11-én, a Magyar Költészet Napján kerül sor szintén internetes formában, neves művészek és a versünnep díjazottjainak közreműködésével.

Annak érdekében, hogy minél többeket vonjanak be az emlékév és Vörösmarty ünneplésébe a szervezők záróakkordként online versmaratont hirdetnek. A jelentkezőknek nincs más dolguk, mint hogy rögzítsék kedvenc Vörösmarty-versüket, és az elkészült videót eljuttassák a szervezőknek április 6-ig.

2020-ban volt 220 éve, hogy megszületett Vörösmarty Mihály, hazánk második nemzeti himnuszának, a Szózatnak költője. Neve szorosan összekapcsolódik Kápolnásnyék és a Velencei-tó térségével, hiszen itt született, és élete végén újra visszatért szeretett vidékére. Tiszteletére 2020-ban Vörösmarty-emlékév indult, számos eseménynek és kezdeményezésnek teret adva - áll az összegzésben.

Fotó: Vörösmarty Emlékház

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!