Meghamisított címlapsztorit adott le Scarlett Johanssonnal, súlyos következményekkel számolhat Návai Anikó

Meghamisított címlapsztorit adott le Scarlett Johanssonnal, súlyos következményekkel számolhat Návai Anikó
„Exkluzív” interjút közölt a Nők Lapja Scarlett Johansson filmsztárral, csakhogy kiderült: az interjú szerzőjeként feltüntetett Návai Anikó újságíró valójában plagizált és csak összeollózott, máshol megjelent idézetekből egy anyagot a forrás említése nélkül, tehát nem is került sor interjúra közte és a színész között.

Návai Anikó, a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) tagja elismerte, hogy plagizált interjút adott le a Nők Lapja címlapsztorijához.

Az interjú Scarlett Johanssonnal nem valódi beszélgetés eredménye volt, hanem egy összeollózott változat korábbi interjúkból és máshonnan engedély nélkül átvett részletekből. Návai nem a Nők Lapja szerkesztőségének tagja, hanem külső munkatárs - írja a Kreatív.

A lap főszerkesztője, Vass Virág a TheWrap-nek azt nyilatkozta: Návai hatalmas hibát követett el, minden kapcsolatot megszakítanak vele. Hozzátette, tájékoztatni fogják olvasóikat az ügyről és minden érintettől elnézést kérnek a kellemetlenségért.

Návai egy, a The Wrap birtokába jutott, Johansson sajtósának küldött emailben elismerte, hogy egy 2020-as, ScreenRantben megjelent anyagból vett át részleteket a Fekete Özvegy budapesti forgatásáról forrásmegjelölés nélkül. Návai továbbá korábbi, Johanssonnal készített interjúiból ollozótt még részleteket a Nők Lapjának leadott anyaghoz. (Valójában a ScreenRant is egy könyvből, a Marvel’s Black Widow: The Official Movie Special Book című kötetből vett át részleteket budapesti forgatásról.)

Návai Anikó a The Wrapnek azzal védekezett, hogy minden újságírónak joga van régebbi beszélgetések vagy jegyzetek felhasználásához egy új anyaghoz. A HFPA tagja szerint így a Nők Lapjának leadott anyagban minden magyar olvasó számára egyértelmű, hogy a szöveg több, korábbi Johansonnal készített interjúja alapján készült.

Vass Virág szerint azonban Návai úgy adta le az anyagot, hogy annak alapját egy friss Johanssonnal készített beszélgetés adja, korábbi együttműködésük miatt nem is kételkedett ebben. Még az interjú végén is ott a beszélgetés ezek szerint hamis időpontja és helyszíne: Los Angeles, 2021. június 15.

Scarlett Johansson ügynöksége a The Wrapnek is megerősítette, hogy a HFPA hangos kritikusaként a színésznő a szervezet egyetlen tagjának sem adott interjút a Fekete Özvegy promóciója során. Návai Anikó Instagramján egy olyan Johanssonnal közös képpel reklámozta “az új interjút", amely még a Házassági történet 2019-es sajtóeseményén készült.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Návai Anikó