Megérkeztek az automatikusan induló Facebook videók mobilra

Megérkeztek az automatikusan induló Facebook videók mobilra
A Facebook nemsokára jobban fog hasonlítani egy TV-re, mint azelőtt. Miközben a Vine és az Instagram videói sikereket érnek el, nem látsz sok embert, aki közvetlenül Facebookra töltene fel videókat. Most azonban érkezni fog a közösségi oldal natív videóihoz az automatikus lejátszás funkció minden felhasználó számára, a szeptemberi tesztelést követően.

Korábban minden videó, amit közvetlenül feltöltöttek Faceookra vagy megosztottak a hírfolyamban az Instagramról, úgy nézett ki, mint a YouTube videók – el voltak zárva egy lejátszás gomb mögött. Az pedig feltehetőleg sok időbe és erőfeszítésbe került, hogy a felhasználó megálljon a görgetésben, megnyissa a videó lejátszót, megvárja a betöltést és megnézzen valami olyat, amit talán nem is volt olyan nagy dolog – írja a TechCrunch. Ha pedig az emberek nem néznek videókat, azok nem kapnak lájkokat és hozzászólásokat, ezzel nem ösztönzik az ismerőseiket saját alkotások feltöltésére és a végén maguk is felhagyhatnak a feltöltésekkel.

loop

A Facebook új formátuma viszont most sikeresen megérkezett a legtöbb iOS és Android felhasználó számára, és az egész nemzetközi színtéren elérhető lesz mindannyiuk számára. A cég arról is nyilatkozott, hogy az asztali kliensben még mindig tesztelés alatt áll a funkció és még nem tervezték meg, milyen időpontban aktiválják.

Mobilon az automatikus lejátszás egy fontos előnyt ad a natív módon feltöltött Facebook videóknak és azoknak, amelyeket Instagramról osztottak meg: nem kell gondolkoznod arról, lejátszanád-e klippeket, hiszen lejátsszák magukat. Először hang nélkül, ám a tappolást követően teljes képernyőn jelennek meg és megérkezik az audió is. A harmadik feles oldalakra feltöltött videók továbbra is a régi kattintásos formátumban működnek majd.

photo3

A Facebook egy olyan beállítási lehetőséget is adott, amellyel csak akkor indulhat el az automatikus lejátszás, ha WiFi-n vagy. A telefonod Facebook beállításai alatt találod iOS-en és a Facebook alkalmazás beállításai alatt Androidon.

Az új dizájn egészen kielégítő. Egy kicsit emlékeztet a mozgó fényképekre a Harry Potter újságokból, nemde?

prisoner_of_azkaban_-_sirius_black

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!