Meg lehet-e örökíteni a pillanatot?

Meg lehet-e örökíteni a pillanatot?
Április 1-jétől látható fővárosszerte az előadó-művészet nyújtotta, semmivel össze nem hasonlítható élményeket bemutató kreatív plakátsorozat. Az április 5. és 14. között zajló Bartók Tavasz programjának műfaji sokszínűsége köszön vissza a plakátokról, amelyeken öt különböző előadó-művészeti műfaj legjellegzetesebb mozdulataira csodálkozhatunk rá.

„Minden pillanata velünk marad” – e szlogen köré épült a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek kampánya. A kreatívokon az idei fesztiválon közreműködő művészek egy-egy, saját műfajukra jellemző és a tökéletességig kimunkált mozdulatát láthatjuk, amelyeket az alkotók a kétnapos fotózás során különleges, stroboszkópikus technika segítségével rögzítettek. Annak érdekében, hogy a legtökéletesebb pillanatot tudják megörökíteni, egy-egy mozdulatot a művészek akár 60-70 alkalommal is megismételtek.

Az így készült fotók szemléltetik, mennyi apró, a néző számára talán észrevehetetlen részletből áll össze egy-egy mozdulat, de egyben a Bartók Tavasz előadásain átélt pillanatok megismételhetetlenségét, sokrétűségét is szimbolizálják. A plakátok a fesztivál névadójának művészi hagyatékára is visszautalnak, hiszen Bartók Béla munkássága számos műfajra hatással volt, jelenléte a mai napig fellelhető a hazai és nemzetközi művészeti élet kiválóságainak alkotásaiban, a zenén és táncon át a képzőművészetig, erre pedig tökéletes példát szolgáltatnak a fesztivál produkciói.

A végeredmény mintegy 600 helyen látható Budapest-szerte, de animált formában a plakátok a főváros nagyobb bevásárlóközpontjaiban található digitális kijelzőkön is megjelennek, a 4-6-os villamos Bartók Tavaszra hangolt megállóiban pedig különleges, lentikuláris megoldással is találkozhatunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!