Magyar siker a cannes-i filmfesztiválon

Magyar siker a cannes-i filmfesztiválon
2300 néző előtt mutatták be szerda este Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét a 74. cannes-i filmfesztiválon.

Több mint öt percig tapsoltak állva Enyedi Ildikónak, színészeinek és a magyar stábnak a cennes-i filmfesztiválon, ahol 2300 néző előtt mutatták be a közel háromórás, angol nyelvű, kosztümös A feleségem története című filmet – olvasható a 24. hu hírrovatában.

A Budapesten, Fóton, Hamburgban és Máltán forgatott film a féltékenység és szerelmi kétkedés témáját dolgozza fel, Füst Milán Nobel-díjra jelölt azonos című regényének adaptációjaként.

A nagyszabású alkotás szereplőlistájában olyan színészek nevével találkozhatunk mint a francia Léa Seydoux, a holland Gijs Nabert, a francia Louis Garrelt, az olasz Sergio Rubinit vagy a svájci Luna Wedlert.

A magyar stábot pedig olyan filmes szakemberek alkották, mint Rév Marcell (operatőr), Szalai Károly (vágó), Láng Imola (látványtervező), Flesch Andrea (jelmeztervező), Klingl Béla (VFX supervisor) és Balázs Ádám (zeneszerző). A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta.

A film készítését a Nemzeti Filmintézet 1,5 millió forinttal támogatta, de a gyártásban közreműködött a német-francia Arte, az olasz RIA, az RTL Klub, az Eurimages, valamint a Kreatív Európa Média.

Hogy A feleségem története megnyeri-e az Arany Pálma díjat, az szombat este derül ki a cannes-i filmfesztivál záróünnepségének keretében. A magyar nézők pedig feltehetőleg idén ősszel nézhetik meg Enyedi Ildikó ünnepelt filmjét a mozikban.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!