Magunknak teremtett világok! A Digital-Media Hungary két napos esemény ismertetője

Magunknak teremtett világok! A Digital-Media Hungary két napos esemény ismertetője
2023. április 25-26-án huszonnyolcadik alkalommal rendezzük meg hazánk meghatározó üzleti és infokommunikációs szakmai tanácskozását, a Digital-Media Hungary-t, a már megszokott helyen, a siófoki Hotel Azúrban. Rövid ismertető, majd a 16 tematika cím/tartalom bemutatása címszavakban. Ne maradjon ki Ön sem – a konkurenciája biztosan ott lesz! És Ön?


Az esemény mottója: Magunknak teremtett világok!

Ezt a világot – ahogy mottónk is „mondja” –  magunknak teremtettük.
Válságok, háborúk, várt és nem várt események söpörték végig három évünket.

Például január közepéig senki sem hallott a ChatGPT-ről (MS), február közepére – alig három hét alatt – több mint 150 milliós követőtábora lett, és a dolog komolyságát mutatja jobban, mint az, hogy ijedelmében még a Google is összehívta válságstábját . Lesz itt harc! A fejünk felett…
MS vs Google – és nem tudhatjuk ki fog még beszállni Digitália újraelosztásáért, hogy minél nagyobbat harapjon a digitális birodalomból.
A földbirtok mint vagyon, veszít jelentőségéből, most már a hús-vér, aktív vásárló, az érzelmekkel  vásárlók adataikon keresztül megfogni,és fogyasztónkká vagy termékké minősíteni. 
Az adatvagyon az új álom. Csak nézd meg a globálisok szándékait és tetteit!Reklámmal szakítjuk meg ismertetőnket!
Figyelem március 30-a éjfélig lehet az Early Bird jegyeket megvásárolniI KLIKK IDE!
A program PDF. formátumban innen tölthető le: KLIKK

A konferencia ismertetője folytatódik:

A változások korát éljük, és paradigmaváltások előtti, jellemző, óriási kilengéseknek lehetünk tanúi. Talán az 1800-as évek tudományos kulturális, kulturális zsibongásához, az iparosodását forradalmi változásokhoz hasonlítani napjaink eseményeit. Csak akkoriban igen lassú volt a változás – viszont átélhetőbb. Most gyorsulása és gyorsasága miatt, ha nem vigyázunk, nehezebben lesz követhető, sőt megélhető. Kapkodhatjuk a fejünket.

Nyílik majd az olló a digitális analfabéták, a digitálisan prüntyögők és a digitális virtuózok között.

Megkérdeztem ChatGPT-it

Én: Mi a véleményed a napjainkban megélt és az előttünk álló változásokról?
„Valóban, gyors és intenzív változásokat élünk át, hogy napjainkban számos hatással vannak életünkre. Az új technológiák, az ipar 4.0, az automatizálás, a mesterséges intelligencia és az okoseszközök fejlődése számos radikális változást hoz a munka világában, életvitelünkben, kapcsolatainkban és a társadalom működésében. Ez a változás olyan zavar és olyan gyorsan történik, hogy az átmenet időszaka sokak számára egy nehéz lehet.”

Az új nehézségeket okoz a munka miatt, az egészségügyi szolgáltatások javítását, a környezetvédelemre való törekvést, az életminőség növelését, de egyben komoly kihívásokat jelent a digitális készségek hiányában és azok számára, akik nem tudnak alkalmazkodni a változásokhoz.

Az olló lényegesen szétnyílhat a digitális analfabéták és a virtuózok között, és szerintem fontos, hogy ezt tudomásul vegyük. A digitális tudás megszerzése ma már alapvető fontosságú a sikeres és kiegyensúlyozott élet eléréséhez, ezért elemi érdekünk, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk az oktatás ezen területeire.

Azt gondolom, hogy ismét a változások korát éljük, ami nem az első ilyen korszak a történelemben. Jelentős változások az előttünk álló időszakokban is lesznek, de a kulcs abban a képességünkben rejlik, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni az új kihívásokhoz és lehetőségekhez. Az emberek mindig is alkalmazkodóak voltak, bármilyen a kihívásokkal felvenni a harcot, de csak ha felkészültek és nyitottak a változásra. Ezért is fontos a digitális készségek fejlesztése, hogy képesek legyünk alkalmazkodni a változásokhoz és megfelelni az új kihívásoknak.


A múltból kiindulva, a gyorsuló események vonalát vizsgálva jól látszik, hogy a 2023–2024-es években komoly változások várhatóak.

Ne feledjük! A változás sosem lineáris, és váratlan események is tarkíthatják. (A fordulópontok találkozása a nyugalmat mindig felborítja.)
Ne feledjük! A legnagyobb változásokat a "kívülről érdekes" új piaci szereplők okozzák!


Az ember genetikailag, vagy inkább így írom, agyilag, több mint tízezer éve nem változott.  Az őt körülvevő természetet (lásd mezőgazdasági forradalom) igénye szerint változtatta. Amit nem tudott ösztöneivel megoldani, kezelni, azt együttműködéssel, kommunikációval, tanulással és alkalmazkodással formálta át. Kitalálta a tulajdont, a kereskedelmet, és további elvont intézményeket garmadáját. 12 ezer éve gyorsulunk… Ha megnézzük a fontosabb évszámokat, láthatjuk, hogy két paradigmaváltás között miként rövidülnek az időszakok. Eleinte sok ezer év telt el egy-egy jelentős változás között, ma már hónapok, sőt néha már csak hetek...


Mostanra, napjainkra már egy segítőtársunk is akadt. Az MI. Gyorsabban számol, gyorsabban kombinál, gyorsabban ajánl, könnyebben hirdet, gyorsabban kereskedik – és sosem fárad el. Ha hibázik, ott csak emberi tévedés kereshető. 

Az MI-nak – még – nincs tudata, intuíciója, bölcsessége és nincs erkölcse –, igaz, ez utóbbi néhány embernek már most sincs...

A versenypiac, a kereskedelem, a marketing és a média komoly változások előtt áll már most, ' 23 -tilalom.

A tematikából a teljesség igénye nélkül:

1. nap

–  Minket a fikciók tartanak össze! Faust alkuja, Mefisztó mosolya 
–  A tények makacs dolgok. Magyarország kutatása. (A két nap folyamán összesen 18 erre az alkalomra készített kutatást mutatunk be!) 
–  Kényszerű paradigmaváltások a marketingben. Az új marketing vizsgálata négy felvonásban
–  MédiaBiznisz – A nagy átalakulás. Hol lesz majd piacterünk? (tévé, rádió, sajtó, stream, podcast, online videó, social media) 
–  Future Hungary – te sem vagy pótolhatatlan. A mesterséges intelligencia használata a gyakorlatban (kereskedelem, marketing, gazdaság, média)

–  Future of retail. Reklámköltések helyett befektetések a reklámba!
–  Business of Hungary – A pénz (köz-)beszól

–  Human Hungary: Cégvezetés 2023. Boldogságteremtés. HR/cégvezetés (Elviselhetetlen környezetek és boldog munkahelyek.)
–  Tematikus marketing – Sportmarketing és egészségügy-marketing
–  Lelkünkre ható kreatív erők.  A viselkedési közgazdaságtan és az algoritmusok versenye.

–  Szórakoztatás a digitális paradicsomban

2. nap:

–  Data Hungary –  A dataizmus újragondolása 
–  A PR köszöni szépen, eddig is jól volt, de kedve lenne most már átalakulni. Merre tovább? 
–  Human Hungary – Embervezetés 2023  
–  Podcastek és online videók. Nyereségérdekelt podcastek. Felkészülés a PodcastFestivalra.
–  A buborék gyermekei. Kreatív kitörési pontok a buborékokból 

Célunk a találkozás, az együtt gondolkodás, valamint az alternatív teremtés egymás meghallgatására, inspirálódásra, új kapcsolatok építésére. Mottónk  mi lehetne más, mint ami a 2023-as évre tán a legjobban illik:  Magunknak teremtett világok! Ne pazarold el a lehetőséget, amit egy jó kis válság a kezedbe ad! (Winston Churchill)

Figyelem! Társrendezvényeink:
PodcastFestival : 2023. május 31. Részletekkel hamarosan jelentkezünk! Inte rnet Hungary: 2023. október 4–5.

Kedves Kolléga, kedves Barátom!

Sok szeretettel várjuk 28. üzleti eseményünkre, a Digital-Media Hungary konferenciára.

Tisztelettel Csermely Ákos

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Csermely Ákos

Producer, konferenciaszervező, álmodozó.Életpálya évszámokban, utána meg a sztori1981–1996 Magyar Televízió (Külpolitikai Főszerkesztőség, TV2, Kisebbségi és Határontúli Szerkesztőség) 1990–1996 …Kapcsolódó előadó: Csermely Ákos