Ma indulnak a Pesti Magyar Színház ingyenes stream előadásai

Ma indulnak a Pesti Magyar Színház ingyenes stream előadásai
A Pesti Magyar Színház 2020 novemberében hirdetett pénzdíjas jelenetíró-pályázatot, amelyre a karantén utáni élet témakörében vártak pályaműveket.

A beérkezett 193 pályaműből Deres Péter dramaturg választotta ki azt a legjobbnak ítélt hét jelenetet, melyeket a színház művészei streamelt előadások formájában színpadra állítottak - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Az ingyenes stream előadások a színház Facebook oldalán és honlapján tekinthetők meg a premierek időpontjában 19 órakor, de a szavazás lezárultáig akár többször is visszanézhetők lesznek.

A produkciók közül a közönség választja ki azt a hármat, amelyik pénzdíjban is részesül. A szavazatok március 14. és 30. között adhatók le, a végeredményt pedig március 31-én hirdetik ki.

Elsőként kedd este Almássy Bettina Kesztyűs kézzel című keserű komédiája lesz látható, melyben "anya, anyafia és anyafia csaja együtt laknak a karantén alatt, és ez sok konfliktust szül" - áll az ismertetőben. A jelenet szereplői: Soltész Bözse, Réthy Zsazsa, Tóth János Gergely, Hábermann Lívia és Szatmári Attila; rendező: Szatmári György.

A sorozat utolsó darabját március 13-án este mutatják be. Erdődy Adrienn Oh my God(s)! című történetében az Igazság Tv vendégeinek: Istennek, Buddhának, Lucifernek és Jézusnak dönteniük kellene arról, hogy mi legyen a Földdel a járvány után. Szereplők: Gémes Antos, Barsi Márton, Szűcs Sándor és Szatmári Attila. Rendező: Fillár István.

Fotó: Szinhaz.org

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!