Ma 10 éves a Facebook és itt az ajándéka!

Ma 10 éves a Facebook és itt az ajándéka!
Ma 10 éves a Facebook – ünnepel a sajtó és a felhasználók is. A Facebook maga pedig egy „Look Back”, azaz Visszatekintés című személyre szabott mozi-avagy fotókollekcióval emlékezik elmúlt évtizedére, kiemelve a közösségi hálóban megosztott legnagyobb pillanatokat.

465887719-786x305

Természetesen, az így generált videó megosztható a Facebook idővonaladon. Nagyon hasonló a „Year in Review” eszközhöz, ami lehetővé teszi, hogy visszatekints a platformon történt 20 legfontosabb momentumodra – írja a The Next Web. Viszont az nyilvánvaló, hogy a „Look Back” egy sokkal nagyobb képet ad 1,23 milliárdnyi havi aktív felhasználójának, mint azelőtt bármi.

Facebook, a munkamániás

Emeljünk ki néhány fontosabb statisztikát:

  • 2004. február óta 201,6 milliárd barátság köttetett az oldalon.
  • 2013 decemberétől a napi aktív felhasználók 81%-a Észak-Amerikán kívülről érkezik.
  • Átlagosan több, mint 6 milliárd lájk született egy napon 2013 decemberében.
  • 400 milliárd fotót osztottak meg Facebookon 2005 októbere óta.
  • 77,2 milliárd helyszínnel megjelölt poszt jött létre 2014. január óta.

News-Feed-Look-Back-730x497

„Hihetetlen utazás volt eddig is és nagyon hálás vagyok, hogy részese lehetek” – mondta a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg. „Nagyszerű látni, hogyan használták az emberek a Facebookot egy valódi közösség felépítésére és, hogy segítsék egymást számtalan módon. A következő évtizedben megvan a lehetőségünk és a felelősségünk, hogy mindenkit összekössünk és továbbra is a lehető legjobb módon szolgáljuk a közösséget.”

10 kulcsmomentum a Facebook szerint

Természetesen minden nagyobb évfordulónál kötelező emlékezni a múltra – a mostani alkalomból a Facebook egy infografikát állított össze. A cég szerint ez volt az a 10 alkalom, ami a leginkább hatással volt a fejlődésére, mióta megkezdte működését 2004 februárjában:

Facebook_10th_Timeline-stats

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!