Lehet rástartolni: napi egymillió dollárt oszt szét a Snapchat

Lehet rástartolni: napi egymillió dollárt oszt szét a Snapchat
A Spotlight funkció a TikTok bedarálására lett létrehozva, bárki pénzt csinálhat a legfelkapottabb posztokból.

Lehet, hogy a TikToknak is megágyazó őrületet még a Snapchat indította el 2014-ben, ám azóta nagyot változott az app-világ és vele együtt a Snapchat is.

A Spotlight egy új funkciója a Snapchatnek, ahol a többi felhasználó által készített képeket, illetve rövid videókat nézhetjük meg. Az algoritmus a korábbi kattintásaink és kedveléseink alapján fog tartalmakat kínálni nekünk, ahogy az megszokhattuk. Emellett természetesen a hashtagek is működnek benne, ha rákattintunk egyre, akkor megmutat több, az adott témán belül született produkciót is.

Egy millió dolcsira lehet rámenni!

Amiben a Spotlight határozottan különbözni fog a TikToktól, meg a hasonló elven működő Instagram Reelstől, az az, hogy naponta egymillió dollárt fog szétosztani a legnépszerűbb tartalmak előállítói között. Persze a TikTok is fizet a népszerű tartalmakért, csak éppenséggel százezres követői bázison felül. Akik ez alatt vannak, nem kapnak semmit. A Spotlightnál elvileg nem lesz hasonló kritérium, bárki részesülhet a napi egymillió dollárból. Az akció a tervek szerint egyelőre az év végéig, vagy talán még a jövő év elejéig tart.

És lehet kussolni!

Egy másik lényeges változtatás, hogy a tartalmak nem kommentelhetők. Lehet lájkolni, illetve megosztani, de megjegyzéseket fűzni hozzájuk már nem. Ez egyrészt a személyi adatok védelme szempontjából is lényeges, illetve a TikTokon és az Instagramon néha kialakuló toxikus légkört is el lehet kerülni a kommentelés tiltásával.

(via Mashable, kép: snap.com)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Lóska Márton

Fiatal voltam és kellett a pénz, ezért relatíve korán beszálltam az internetes újságírásba, ami folyamatosan változott az évek alatt, ahogyan a net is (emlékeztek még a Facebook előtti időkre?!). Most …


Címkék: TikTok, Snapchat