Különleges Mandoki-koncert karácsonykor a TV2 Play-en

Különleges Mandoki-koncert karácsonykor a TV2 Play-en
Különleges zenei élményben lesz részük a TV2 Play nézőinek szenteste: a Mandoki Soulmates idén augusztusban a budapesti Szent István Bazilika előtt rögzített koncertfelvételét - a Utopia for realists – Hungarian Pictures-t - láthatják a követők december 24-én este 8 órától.

A koncert egyediségét mutatja, hogy a világhírű magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztárokból álló zenekara a járvány kitörése óta először lépett színpadra ezen az eseményen. Az előadás egyben a szeptember végén megjelent vizuális album első nyilvános lemezbemutatója volt. A festői budapesti helyszínen olyan sztárok léptek színpadra, mint Al Di Meola, Richard Bona, a német jazzszupersztár Till Brönner, Randy Brecker, Mike Stern, Tony Carey, Bill Evans és Szakcsi-Lakatos Béla, valamint Charlie. A háromórás előadás keretében a Grammy-díjas művészek a Living in the Gap című albumon szereplő dalaikat, valamint Bartók Béla „Magyar Képek" albumának modern feldolgozását adták elő. Az album zenei anyaga idehaza is megjelent, népszerűségének köszönhetően hamar aranylemezzé vált, hónapokig ostromolta az eladási listákat.

Az album világszerte – Németországtól az Egyesült Államokig – óriási sikert aratott, százezreknek közvetítve a Bartók dalaival és hazánkban készült moziminőségű felvételekkel illusztrált világhírű magyar kultúrát. A zenei anyagból készült online koncert a nemzetközi tévécsatornákon már sok millió nézőt ért el, végre Magyarországon is látható lesz december 24-én este 8 órakor a TV2 Playen.

A Soulmates névadó alapítója, az Egyesült Államokban és Németországban élő Leslie Mandoki óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy Bartók Béla és saját szülőhazájában mutathatta be a közönségnek az ismert és ikonikus dalokat, amelyeket így világszerte ismert művészek előadásában élvezhet a közönség. Németországban és USA-ban januárban mutatják be a vezető televíziós csatornák a produkciót.

Leslie Mandokit 2012-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével, 2013-ban Fonogram Életműdíjjal tüntették ki. Nemcsak zenész, zeneszerző, költő, de az egyik legsikeresebb zenei producer is. Legendás együttese, a Mandoki Soulmates bejárta a világot, korábbi - a Wings of Freedom elnevezésű - koncertsorozatában 1956 és 1989 öröksége, a magyar és az európai történelem központi szerepet kapott. Majd 20 éve a Volkswagen-Audi-Porsche csoport zenei igazgatója, az elektromos autók hangzási esztétikájat is ő alkotta meg a VW és Audi számára. Ő Angela Merkel egyik kampánytanácsadója, és ugyancsak ő komponálta a német kancellár kampánydalait. Zenei producerként olyan művészekkel dolgozott, mint Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush. Számos film és televíziós zene fűződik a nevéhez, így több Disney film kulcsdala. De az FC Bayern München, Európa egyik legsikeresebb foci csapatának is ő írta a himnuszait.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!