Közösségi adománygyűjtésbe kezdett a csődközelben lévő kézilabda klub

Közösségi adománygyűjtésbe kezdett a csődközelben lévő kézilabda klub
500 000 norvég koronát, azaz kb. 16 500 000 Ft-nak megfelelő összeget próbál összegyűjteni a háromszoros női kézilabda Bajnokok Ligája győztes Vipers Kristiansand, hogy elkerülje a csődöt és be tudja fejezni a jelenlegi szezont.

Az elmúlt napokban a hazai sajtót is bejárta a hír, miszerint a női kézilabda Bajnokok Ligája háromszoros győztese, a norvég Vipers Kristiansand nehéz anyagi helyzetbe került, a megnövekedett utazási költségek, a norvég korona euróval szembeni gyengülése, valamint több szponzor csődje miatt.

A helyzetre való tekintettel a játékosok is beszálltak a támogatók felkutatásába, a tegnapi nap folyamán pedig közösségi adománygyűjtést indítottak, amelyet a Vipers Kristiansand weboldalán, valamint közösségi média felületein is közzétettek.

A 30 napon keresztül tartó adománygyűjtés során 500 000 norvég koronát, azaz kb. 16 500 000 Ft-nak megfelelő összeget próbál összegyűjteni a klub, hogy elkerülje a csődöt, valamint be tudja fejezni az idei szezont.

Azok a hazai és külföldi szurkolók, akik szeretnék segíteni a csapatot, a Spleis nevű norvég közösségi adománygyűjtő oldalon küldhetnek adományt, bankkártyás fizetéssel, vagy átutalással.

Az adománygyűjtés az alábbi oldalon érhető el: https://www.spleis.no/project/358819

A Vipers Kristiansand 4. helyen áll az idei Bajnokok-ligája kiírásának B csoportjában, 1 ponttal megelőzve a Ferencvárost, a hétvégén a dán Esbjerg otthonába látogat. A norvég bajnokságot jelenleg is vezeti a Storhamart megelőzve.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!